В Министерския съвет си вършим работата и действаме по всички

...
В Министерския съвет си вършим работата и действаме по всички
Коментари Харесай

Денков проговори за коалицията, посочи съдбата на управлението

В Министерския съвет си вършим работата и действаме по всички задания. Противоречията са свързани с приемането на главните закони в Народното събрание. Така, че усилието да се стабилизира формулата за взимане на решенията е на първо място в ръцете на парламентарните групи. Това разяснява министър председателят Николай Денков по отношение на проблемите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и желаното от партията на Бойко Борисов съдружно съглашение.

Денков разгласи, че следва лидерска среща, на която се чака да участва и той.
-->
Премиерът разяснява и писмото, което президентът изпрати преди ден до европейските институции по отношение на договарянията сред Скопие и Европейски Съюз. " Писмото слага проблеми, за които всички се тормозим - насилието над хората с българско съзнание, явно е, че има опити да се минимизира смисъла на някои от документите, като да вземем за пример двустранния контракт. Така, че всички би трябвало да сме деликатни. Ние ще следваме френското предложение ", добави Денков.

По въпроса за втория пакет военна помощ за Украйна, министър-председателят уточни, че той е доста сходен на предходния, изпратен от служебното държавно управление. " Всякакви упреци към втория пакет е измама от страна на тези, които изпратиха първия пакет. Нека да не заблуждаваме обществото. Има равнище на секретност и аз не мога да разясня наличието в елементи, само че народните представители могат да се срещнат и да сверят двата пакета ", сподели още Николай Денков.

По думите му България е изпуснала избрани периоди за отплата на страната ни от Европейски Съюз за предоставяното на Киев оръжие. " Тези благоприятни условия са били най-големите преди 10-15 месеца. Бих споделил, че това отразява политиката на служебното държавно управление - то не се е интересувало по какъв начин да употребява тези благоприятни условия. За включването на нашите фабрики в производството на снаряди по натовски стандарти. Не е несъмнено какво можем да създадем в този момент с това забавяне ", уточни министър председателят.

И още рецензии на Денков към служебния кабинет, само че този път за мините в Маришкия басейн. " Оказа се, че те нищо не са създали. Няма идея какво да се прави, не са изпратили публично мнение. Правим идея какво да се случи там и скоро се надявам да можем да я представим на Европейска комисия ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР