В Министерския съвет при закрити врати се провежда Съвет на

...
В Министерския съвет при закрити врати се провежда Съвет на
Коментари Харесай

Съветът на управляващата коалиция обсъжда военна помощ за Украйна

В Министерския съвет при закрити порти се организира Съвет на ръководещата коалиция, съобщи БНР. Обсъждат се изпращането на военна помощ на Украйна и избора на нов шеф на Българска народна банка.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов по-рано през днешния ден изрази убеденост, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало нужното парламентарно болшинство. От Българска социалистическа партия са безапелационни, че нямат да позволен оказване на военна помощ. Това удостовери още веднъж социалистът Георги Свиленски. И Атанасов, и Свиленски обаче отхвърлиха опцията тематиката за военното подкрепяне на Украйна да стане причина за раздробяване на обединението.

От  " Демократична България " към момента не са решили за кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка ще гласоподават - Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " или Любомир Каримански от " ИТН ".

Българска социалистическа партия счита, че обединението би трябвало да се сплоти към решение за поддръжка на единствено един претендент. " Ние ще вземем решение на съвещанието на парламентарна група. Нашата позиция е, че би трябвало да има един претендент общо на обединението ", сподели Свиленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР