В милата ни Родина текат два паралелни процеса: османизация и

...
В милата ни Родина текат два паралелни процеса: османизация и
Коментари Харесай

Велизар Енчев: В милата ни Родина текат два паралелни процеса: османизация и фашизация

В благата ни Родина текат два паралелни процеса: османизация и фашизация.Така установи университетският учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване Велизар Енчев в собствен пост въвъ  Facebook. Той е отдаден на събарянето на паметника на граф Игнатиев през днешния ден.
SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИСТОРИЯТА Евроатлантическите потомци на Хаджи Иванчо Пенчович плачат за робството. Но който си поругава историята, на него му поправят географията. С огорчение означаваме, че в благата ни Родина текат два паралелни процеса: османизация и фашизация. Или политкоректно казано: неоосманизъм и неофашизъм. Както SafeNews писа, голям брой записи от камери са конфискувани от мястото към бюст-паметника на граф Николай П. Игнатиев във Варна, който стана обект на вандалска демонстрация тази нощ. Това заяви пред медиите зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов. На записите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след среднощ. Около 45 минути по-късно той се отдръпва по пешеходната алея към Морската градина, посочи Михов. Лицето на причинителя обаче не се вижда.

В полицията е образуван екип, който е направил оглед на произшествието

Образувано е досъдебно произвеждане и е известена прокуратурата, заяви комисар Михов и изрече мнение, че причинителят ще бъде оголен.

“Бюстът на граф Игнатиев, който е обособен от постамента, е спретнат на несъмнено място и ще бъде възобновен в най-кратки периоди ”, сподели Антония Йовчева от дирекция „ Култура и духовно развиване ” в Община Варна.

Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан напън, евентуално с лост, само че не са развалени детайлите по постамента

Йовчева напомни, че сигнал за случая е подаден от жител тази заран към 9:00 часа към дежурния чиновник на община Варна.

Това не е първото посягане върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди 10 месеца той бе залят с багра. Тогава причинителят бе арестуван за часове и предаден на съд.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР