В мерките, които предложихме по отношение на справяне с кризата,

...
В мерките, които предложихме по отношение на справяне с кризата,
Коментари Харесай

Признание: Младите забравени в коронакризата

„ В ограниченията, които предложихме във връзка с справяне с рецесията, младежите сякаш в действителност останаха на назад във времето и това е нещо, което би трябвало да променим за в бъдеще. На митингите има доста хора, въпросът е гневът на младите да не бъде употребен за инструмент. Ние в никакъв случай не сме имали срещу да беседваме с хората, които имат разнообразни визии, които считат, че не се оправяме добре ”. Това съобщи в ефира на Нова тв общественият министър Деница Сачева. Според нея се стигна до митинги поради три фактора – пандемията от ковид, следствията на прокуратурата и влизането на България в чакалнята на еврозоната.

„ Определено в митингите има хора, които не поддържат това, че ще бъдем с по-прозрачна банкова система. Част от протестиращите са младежи, които не могат да намерят сезонна работа, върнали са се от чужбина, не могат да пътуват, нито да идат на бригади. Те търсят метод да изкажат своя яд. От друга страна следствията на прокуратурата, както във връзка с институциите, по този начин и във връзка с олигарси, дават допълнително  гориво на митингите ”, изясни Сачева.

Тя е на мнение, че митингите са „ кълбо от голям брой възли, несъгласия и разнообразни противодействия. Социалният министър счита още, че и държавното управление е позволило неточности, като открои, че една от тях е, че евентуално не са открити задоволително положителни отговори на проблемите на младежите.

Сачева съобщи, че всички разновидности за рокади в кабинета са вероятни, само че тя не се тормози за поста си. Тя дефинира като „ изрично погрешно ”, че кабинетът се опасява от служебно държавно управление. „ Трябва всеки от нас, когато разяснява тази тематика, да има поради, че сега се опитваме да мислим за бъдещето. Нашите дейности не са опит да спасим държавното управление, а през зимата да има работещ парламент. Трябва да се мисли за това до какво би довела една оставка на държавното управление ”, счита министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР