В международна акция начело с представители на сръбското министерство на

...
В международна акция начело с представители на сръбското министерство на
Коментари Харесай

Общо 2,7 тона кокаин са конфискувани при международна акция начело със сръбското МВР

В интернационална акция отпред с представители на сръбското министерство на вътрешните работи и в съдействие с прокуратурата за проведена престъпност, Сръбската организация за сигурност, Европол и полиция от разнообразни страни бяха иззети 2,7 тона кокаин на лодка в Атлантическия океан, а в Сърбия са задържани трима обвинени и уредникът на незаконната група, съобщи Танюг.

„ В рамките на взаимна оперативна акция на 24 август са задържани шест души, а четирима от тях на територията на Сърбия. Извършен е обиск на 15 жилището, иззети са 2,7 тона кокаин, два автомобила висока класа, скъпи часовници и над 550 000 евро “, написа в известие на министерството.

Полицейското ръководство в Белград стартира следствието на проведената незаконна група през януари 2022 година по подозрение, че се занимава с укриване на кокаин на едро от Южна Америка в Европейския съюз. Към дейностите против групата се причисли и полиция от други страни, както и Европол с координирано следствие в границите на оперативна работна група „ Балкански картел “.

В интервенцията са взели участие полицията на Испания, Бразилия, Хърватия, Франция, Полша, Португалия и Словения.

В рамките на финансово следствие са блокирани голям брой банкови сметки и недвижими парцели, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че проведената незаконна група е пренасяла кокаин от Южна Америка, осигурявала е лодки, изпращала е пакети и е провела всичко през шифрирана платформа за връзка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР