В масовото сбиване на бул. „Владимир Вазов“ са участвали десетина

...
В масовото сбиване на бул. „Владимир Вазов“ са участвали десетина
Коментари Харесай

Комисар Василев с горещи подробности за свирепия и кървав бой между роми и българи, разиграл се на бул. „Владимир Вазов“

В всеобщото сборичкване на бул. „ Владимир Вазов “ са взели участие десетина роми и трима българи. Това сподели комисар Николай Василев - шеф на 5-то РПУ в София във връзка случая със сбиването по отношение на случая с кон на бул. „ Владимир Вазов “, съобщи „ Фокус “.

„ Вчера към 11.00 часа на тел. 112 е получено известие за побой на бул. „ Владимир Вазов “ и ул. „ Поп Груйо “. Изпратени за патрули, тъй като първичната информация е била, че са били много хора. Побоят е бил сред българи и роми. Отивайки на място, сътрудниците откриват няколко лица от цигански генезис, които са арестувани.

20-ина минути по-късно се получава известие от „ Бърза помощ “, че на прилежаща улица екипи оказват здравна помощ на бито лице от български генезис. Насочен е на там патрул и се открива, че раненият е пострадалият от зародилия побой “, сподели още той и посочи, че в процеса на работа се е разбирало, че всичко е станало в резултат на ПТП сред каруца и лек автомобил, който е чакал на червен светофар на бул. „ Владимир Вазов “.

Страшен роман на ръган и обичай от роми на кръстовището в София: Имам рана на милиметри от сънната артерия, можеше да ме убият! (СНИМКИ)

„ Каруцата е била натоварена с много отпадъци и неща, които се връщат за вторични първични материали. И ясно лидерът е решил, че конят би трябвало малко по-бързо да свърши работа, понабил го е и животното е скъсало оста, която държи предните и задните колела. И по този начин потегля несмущаван от никого единствено с предницата на каруцата и задира автомобила, чакащ на светофара и е благосъстоятелност на пострадалия. Вследствие той излиза от автомобила, желае подпомагане от КАТ, с цел да се схванат с въпросния ром, само че очевидно не получава отговарящ отговор от негова страна и се стартира физическа разпра сред двамата.

След това пострадалият постъпва в ИСУЛ с рана на главата и зашито ухо. Циганинът, който е бил в каруцата с дядо си, дружно с него е преследвал предната част на каруцата и коня. Впоследствие в побоя се намесва и чичото и тримата са арестувани в районното с полицейска мярка за 24 часа. Телесната щета на потърпевшото лице е лека и откакто разпитахме приятелката му, образувахме обвиняване за лека телесна щета “, сподели още комисар Василев и посочи, че през днешния ден материалът е докладван на наблюдаващия прокурор от Софийска районна прокуратура и сега лицата ги упрекват.

„ В всеобщото сборичкване са взели участие десетина роми и трима българи – двама от тях са се пробвали да оказват помощ на пострадалия, само че причинители на закононарушението действително са тримата обвинени. Един от тях има престъпна демонстрация за ръководство на МПС без нужните документи. Не можахме да установим дали каруцата е записана по нормалния ред, защото тя не е открита от полицията. На място е имало много хора – освен роми, само че и българи, и по-голямата част от българите са гледали, а не са помагали, което не е добре “, разяснява комисар Василев.

Той уточни, че по негово мнение тези хора не се усещат безнаказани, тъй като са добре известни на районното ръководство. „ Сигурен съм, че тези роми повече няма да посегнат на хора или да извършат някакво хулиганско действие “, сподели още началникът на столичното 5-то РПУ.

„ Има потърпевши още три автомобила поради коня, който е влачил свободно каруцата, и по отношение на това ще бъдат заведени още обвинявания на лидера “, разяснява ком. Василев и посочи, че животното е хванато и предадено в конна база и ориста му оттук насетне ще зависи от Столична община.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР