В масовите изследвания ще бъдат обхванати жени и мъже на

...
В масовите изследвания ще бъдат обхванати жени и мъже на
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за 600 жители на Момчилград

В всеобщите проучвания ще бъдат обхванати дами и мъже на разнообразни възрасти в община Момчилград. Безплатните прегледи ще се проведат в края на това лято. „ Целта е да се направи база данни и разбор на резултатите, с цел да се види каква е заболеваемостта и от какви заболявания страдат жителите на региона ”, изясни пред лекари и медицински сестри кметът на община Момчилград Сунай Хасан. На включените в прегледите поданици на родопската община ще бъде направена цялостна кръвна картина, проучвания на щитовидната жлеза, кръвната захар, туморни маркери.
     
Масовите проучвания са част от план, в границите на който към този момент е осъществен ремонт на фоайетата, стълбищата и промяна на асансьора в МБАЛ „ Д-р Сергей Ростовцев " в Момчилград. Лечебното заведение към този момент е оборудвано с нов многофункционален ултразвуков уред, анестезиологичен уред със съвместими газов анализатор и пациентен екран, система за цифровизация на рентгенови проучвания и 3 компютъра.

При срещата с медиците кметът Сунай Хасан акцентира, че в общинската болница има положителни битови условия, също оборудването по всички клинични пътеки, по които се работи, е изцяло ново, само че остава казусът с медицинските фрагменти, както е в цялата страна.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР