В малкия град Хексам в Англия на 5 май 1957

...
В малкия град Хексам в Англия на 5 май 1957
Коментари Харесай

Това са сестрите Полък! Те доказаха, че прераждане има

В дребния град Хексам в Англия на 5 май 1957 година се случила една от най-големите нещастия, които другояче умерено обитаемо място е преживявало. Две девойки - Жаклин и Джоана Полък, били блъснати и убити на място от кола, до момента в който отивали на черква с другар.

Новината за гибелта на децата била изцяло опустошителна за техните родители Джон и Флоренция. Двойката била унищожена и не желала нищо друго с изключение на да си върне девойките назад. Бащата бил безутешен и почнал да споделя на хората, че скоро ще си ги върне. Съседите му мислели, че бащата е полудял от тъга.

Само една година след нещастието обаче брачната половинка му Флоренция родила близнаци – девойки. Щастливите родители ги нарекли Джилиън и Дженифър.

Въпреки католическата си религия Джон казвал на всички, даже и на брачната половинка си Флоренция, че девойките ще се преродят по този метод. Тя била скептична по време на бременността. Но незабавно след раждането двамата почнали да виждат много недвусмислени признаци, че на молитвите им в действителност е отговорено.

Сякаш девойките правели освен това от това, че просто приличали на починалите си сестри. Дженифър имала родилен белег на челото на същото място, на което и мъртвата ѝ сестра Жаклин.

Джон и Флоренция видели и други знаци като метод на държание и привички и с всеки минал ден ставали все по-убедени, че Дженифър и Джилиън в действителност са преродените Жаклин и Джоана.

Семейството се преместило в Уайтли Бей, когато девойките били още дребни. След това, на четири години, когато се върнали в Хексхам, Дженифър и Джилиън почнали да показват забележителности, които Жаклин и Джоана познавали.

Момичетата също по този начин можели да разпознават с акуратност играчките и приятелите на умрелите си сестри. Дори сънували еднакъв призрачен сън – че са прегазени от кола. Когато навършили пет години обаче нещо се трансформирало. Дженифър и Джилиън внезапно изгубили спомените и кошмарите от предходния живот.

Макар че казусът със сестрите Полък може да е единствено част от подправената вяра на скърбящите родители, сходни истории наподобява дават доста мотиви за религия, че прераждането е допустимо.

Идеята, че човек стартира нов живот в друго тяло след гибелта, може да се откри по целия свят. Будистите в Тибет, теософите в Германия, американските сциентолози, индусите в Индия и сикхите в Канада са съгласни, че прераждането е реалност от живота. Древните гръцки философи като Сократ и Платон също вярвали в него.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР