В македонското общество трябва да започне тежкият дебат за конституционните

...
В македонското общество трябва да започне тежкият дебат за конституционните
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Има риск РСМ да бъде отделна от Албания по пътя към ЕС

В македонското общество би трябвало да стартира тежкият спор за конституционните промени , с цел да стартира фактическото отваряне на всички глави, т.е. Република Северна Македония (РСМ) да върви по пътя си към Европейския съюз (ЕС), въз основа на дневен ред, който е новаторски.

Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк, представен от БГНЕС.

По думите му е извънредно значимо по тематиката да има консенсус и политическо единодушие. Докладчикът на Европейския парламент акцентира, че без промени в главния закон договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз няма да започват.

Кючук бе безапелационен, че в случай че РСМ се забави с промените страната е допустимо да бъде разграничена от Албания, която ще продължи пътя си към Европейски Съюз и ще има ясна пътна карта. Изборът е явен - дали РСМ желае да продължи по пътя си посредством промени или ще се причисли към група страни без ясна пътна карта, разясни той.

Според евродепутата измежду народните представители. Той посочи, че има заиграване със страховете на македонското общество. Кючюк уточни, че спомагателни условия условия към РСМ не се слагат и добави, че поетите от Скопие задължения би трябвало да се изпълнят.
 Илхан Кючюк желае Екологичен потенциал да отсрочи гласуването на отчета за РСМ
Илхан Кючюк желае Екологичен потенциал да отсрочи гласуването на отчета за РСМ

Популистките изказвания както в Северна Македония, по този начин и в България не спомагат за намирането на градивен диалог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР