В Луковит започва укрепването на свлачище - откос на път

...
В Луковит започва укрепването на свлачище - откос на път
Коментари Харесай

Укрепват свлачище край Луковит

В Луковит стартира укрепването на свлачище - откос на път за Регионално хранилище за твърди битови боклуци, оповестяват от общинската администрация. Вече има определен реализатор на плана, като цената на подписания контракт е над 577 хиляди лв., а срокът за осъществяване е три месеца.

Проектът се осъществя по оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ", като общата му стойност е близо 650 хиляди лв., от които финансиране от Кохезионен фонд - 552 хиляди лв. и национално съфинансиране - над 97 хиляди лв..

Предвижда се да бъдат изпълнени геозащитни ограничения и действия в свлачищния регион посредством създаване на силова укрепителна пилотно-анкерна система на свлачището, действия по възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на засегнатия пътен сектор, в това число отводняване и създаване на контролно-измервателна система, посредством която да се следи свлачищния развой. С плануваното подсилване на свлачищния регион ще се понижи рискът за живота и здравето на популацията в обсега на свлачището и ще се обезпечи резистентност при бедствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР