В Ловеч предстои Регионална дискусия на кметовете и председателите на

...
В Ловеч предстои Регионална дискусия на кметовете и председателите на
Коментари Харесай

В Ловеч предстои регионална дискусия на кметовете и председателите на ОбС от Северозападен район

В Ловеч следва Регионална полемика на кметовете и ръководителите на Общински препоръки от Северозападен регион. Срещата ще се организира на 23 ноември 2022 година в Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “ от 11:00 часа. В началото гостите ще бъдат поздравени от Силвия Георгиева - изпълнителен шеф на НСОРБ, и от домакина Корнелия Маринова - кмет на община Ловеч.

Сред участниците са членовете на УС и Конституционен съд на НСОРБ от Северозападен регион: Донка Михайлова- заместник-председател на УС на НСОРБ, Десислава Тодорова- член на УС на НСОРБ, кмет на община Борован, Златко Живков - член на УС на НСОРБ, кмет на община Монтана, Калин Каменов - член на УС на НСОРБ, кмет на община Враца, и други

Участие ще вземат Десислава Георгиева- заместник-министър на районното развиване и благоустройството (онлайн), Георги Събев - заместник-министър на земеделието, Наталия Ефремова - заместник-министър на труда и обществената политика. Главната тематика е децентрализацията - от страната към общината и вътре в общината. Подтемите засягат проблемите на финансовите резултати за общините при преотстъпване на част от националните налози и разширение на личната приходна база, както и взаимоотношение сред управлението на общината и кметовете на кметства. Отделно внимание ще бъде отделено на европейската поддръжка за общините в интервала 2021 – 2027 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР