В Лондон книгата Резервен е на половин цена във втория

...
В Лондон книгата Резервен е на половин цена във втория
Коментари Харесай

Книгата ”Резервен” - опитът на Хари да се помири със сложното си минало

В Лондон книгата " Резервен " е на половин цена във втория ден от продажбата ѝ. Към този миг не са се осъществили упованията, че тя ще има големи опашки от чакащи, с цел да си я купят, оповестява Нова телевизия. Въпреки това през вчерашния ден са продадени към 400 000 бройки от книгата, които са в електронен, аудио и книжен вид.

 

Към записките на принц Хари „ Резервен “ има интерес, само че не е нечуван, както се е очаквало, защото „ шокиращите “ изказвания са " изтекли " авансово. Част от тиражът беше пуснат в Испания. Това даде опция на английските таблоиди да разгласяват най-вълнуващите моменти от книгата и да ги показват на английската аудитория. Хари е доста ядосан от този факт. Той е даде в Съединени американски щати серия от изявленията в тази връзка. В тях той упреква Двореца и таблоидите в това, че „ подкопават “ издаването и разпространяването на неговите записки.

 

Кои са шокиращите моменти, които заплашват неговата сигурност?

 

Според фрагменти в Ню Йорк той е с тежка въоръжена защита. Докато Хари е част от английската войска е и бил на задача в Афганистан, е умъртвил 25 талибански военни. Начинът, по който показва този сюжет шокира голям брой хора. Той назовава убитите „ фигури, върху шахматна дъска “. Той е остро подложен на критика, че не ги възприема като хора. Ветераните, с които е служил, го приканват да спре да приказва по тази тематика, тъй като това петни репутацията на английската войска, защото никой от армията не обучаван и не се внушава, че врагът не е човек. Талибаните от своя страна също показват, че Хари явно не схваща в каква комплицирана настройка от взаимоотношения е влезнал. Тъй като въпросните фигури към днешна дата ръководят Афганистан. Хари се пробва да се сдобри със своето доста комплицирано минало.

 

Заглавието на книгата може да се преведе „ Резервен “ или „ непотребен “. Тълкуванията зад него са свързани с това, че Хари е възприеман като човек, който е тип „ запаса “, т.е., защото не е кандидат за престола. Куриозно е, че той също е с благороднически генезис, само че все пак на него се гледа, като на „ второ качество “ човек.

Думата „ Spare “ сe употребява в аристократичните среди. Задължението е да има престолонаследник. На престолонаследника в Британската монархия се гледа извънредно значимо. В едно от интервютата той споделя, че се усеща по този начин, като че ли е „ основан, с цел да оказва помощ на по-големия си брат – Уилям “. В крайни изявления Хари споделя, че в случай че Уилям му се наложи да му присадят орган или да му прелеят кръв, Хари ще му даде. Цитира се изявление на крал Чарлз III, съгласно което той е споделил на Даяна: „ Благодаря! Ти свърши работата, която трябваше. Роди престолонаследник. Имаме и авариен. “

 

„ Резервността “ на Хари го е тормозила толкоз дълго време. Вероятно това чувство за непълноценност не е можело да бъде преодоляно. Той даже се е конкурирал с Уилям. Хари твърди, че доста от своите дейности е направил под давлението на Уилям. По-големият брат постоянно е прибягвал до физическа разпра в техните взаимоотношения. Последното е било през 2019г. Тогава кавгата е била поради Меган, брачната половинка на Хари. Тогава Меган е подлагала на критика част от кралските чиновници. Уилям е скъсал огърлицата на Хари и го е бутнал върху купата с храна на кучето, върху която той се е блъснал. После Уилям се е върнал и се е извинил на Хари. За страдание това не е поправило връзките им.
 
Дори след погребението на дядо им принц Филип. Пак е имало физически конфликт. Тогава в градината на замъка „ Уиндзор “ Уилям е хванал Хари за яката пред очите на татко им. Казал му е: „ Какво искаш да направиш? “ После му е споделил: „ Обичам те и желая да си благополучен. “ Тази книга разкрива доста обстоятелства и детайлности, които до този миг не са били известни за принц Хари. Дори интимни детайлности, които доста известни персони не са споделяли, а камоли да напишат в своята автобиография.
 
Макар да е отгледан от най-хубавите бавачки и да е обучаван в колежа „ Итън “, сходно на доста други момчета под влияние на алкохол е преспал за първи път с по-възрастна дама на много оживено място. Бодигард е бил изпратен в колежа поради голям брой провидения на Хари. Едно, от които е, че използва опиати.

От своя страна Хари се пробва да изясни за какво е напуснал Бъкингамския замък. Англичаните не демонстрират схващане към прочувственото положение на Хари, в което се е намирал през годините. Последните социологически изследвания в Англия показват рекордно ниско отрицание към Хари. В момента към него има 63% отрицание. Когато беше жива Елизабет II той е бил измежду любимците на нацията. Очаква се да се разбере по какъв начин този невисок рейтинг ще се отрази на монархията, която сега е в доста мъчно състояние. Смята се, че това е най-трудното ѝ състояние след разкритията на принцеса Даяна след изневерите на крал Чарлз III. 

 

Коментар на Поли Трифонова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР