В Лондон днес стартира заключителния турнир на мъжката тенис асоциация

...
В Лондон днес стартира заключителния турнир на мъжката тенис асоциация
Коментари Харесай

В Лондон стартират финалите на АТР, Джокович е фаворит

 Григор: Джокович ще завоюва шампионата в Лондон
В Лондон през днешния ден започва заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация АТР с награден фонд 8 млн. $. Участниците са разграничени в две групи - Густаво Куертен и Лейтън Хюит.

В първата са Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър, в другата - Роджър Федерер, Кевин Андерсън, Доминик Тийм и Кей Нишикори.

Японецът размени Хуан Мартин дел Потро, който се отдръпна поради контузия в коляното. Рафаел Надал също ще пропусне конкуренцията поради здравословни проблеми, а неговото място зае Иснър. Резерви са Карен Хачанов и Борна Чорич, осведоми още БГНЕС.

Фаворити за победа в шампионата са Федерер и Джокович, които имат надлежно шест и пет трофеи в заключителния шампионат. Швейцарският деец има 99 победи в надпревари на АТР и в Лондон ще се бори за юбилеен триумф. Джокович си подсигурява довеждане докрай преди всичко в ранглистата с помощта на контузията на Надал.

След като претърпя интервенция на лакътя в средата на предишния сезон, сърбинът започва мъчно през 2018 година и през юни имаше баланс от 14 победи и осем провали, като бе 22-и в ранглистата. 31-годишният тенисист обаче след старта на сезона на трева загуби единствено три от 35 мача и тези резултати му помогнаха да се завърне на върха.

През 2017 година конкуренцията в Лондон бе извоювана от Григор Димитров, който не съумя да се класира за това издание и няма да пази купата си. Дебютанти тази година са Андерсън и Иснър, тенисистите, които съгласно букмейкърите са новобранци в групите. Днес ще се изиграят срещите Кевин Андерсън - Доминик Тийм (16:00) и Роджър Федерер - Кей Нишикори (22:00).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР