В кв. Бузлуджа“ продължават дейностите по строителството на недовършените участъци

...
В кв. Бузлуджа“ продължават дейностите по строителството на недовършените участъци
Коментари Харесай

Изграждат се три нови улици във великотърновския квартал „Бузлуджа“

В кв. „ Бузлуджа “ не престават дейностите по строителството на незавършените сектори от улиците „ Народни будители “, „ Иван Хаджидимитров “ и „ Димитър Благоев “.

В най-напреднала фаза е ул. „ Народни будители “, където към този момент е положен първият пласт асфалт, построяват се тротоари, инсталирани са стълбовете за улично осветяване, завършен е и местен паркинг край връзката с ул. „ Иларион Драгостинов “. Предстои полагане на износващ пласт асфалт. За западния сектор на ул. „ Народни будители “ към момента текат процедури по отчуждаване на терени.

Прокарва се ВиК-мрежа под новите сектори на улиците „ Иван Хаджидимитров “ и „ Димитър Благоев “, слагат се нови бордюри, оформят се пътните платна. Предстои изцяло асфалтиране, създаване на тротоари и на улично осветяване. Създава се също директна връзка на двете прави с четирилентовия сектор на улица „ Иларион Драгостинов “.

Проектът се осъществя по капиталовата стратегия на Община Велико Търново. Предстои старт и на главния ремонт и създаване на ул. „ Козлодуй “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР