В курорта Златни пясъци летният сезон започва по-слабо от очакваното.

...
В курорта Златни пясъци летният сезон започва по-слабо от очакваното.
Коментари Харесай

Варненска туристическа камара: Получава се юнска дупка

В курорта „ Златни пясъци ” летният сезон стартира по-слабо от предстоящото. Преди месец беше направена прогноза, че туризмът ще се възвърне на равнището от 2019 година, само че наподобява, че е мъчно изпълнима.

„ Към момента има доста слаба претовареност. Тя даде неположителен старт на сезона. Надяваме се с подобряването на времето обстановката да се промени. Слабата претовареност се дължи на неприятното показване на национално равнище на страната, слабата реклама, неприятното време. Албания и Черна гора изтеглиха част от туристите от съветските и немските пазари ”, изясни пред bTV Станислав Стоянов, хотелиер и зам.-председател на Съюз на хотелиерите в „ Златни пясъци ”.

„ Липсват румънските туристи. Те са главен пазарен сегмент. По плажа няма доста хора, защото доминира младата аудитория, а те са по нощните заведения. Получава се юнска дупка. Трябва да се схванат аргументите и да се ускори осведомителното ни наличие на съществени пазари. Надявам се от юли сезонът да тръгне обикновено ”, добави Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Според него българското Черноморие е чисто, несъмнено и безвредно.

На Летище Варна най-вече полети има от Германия, Полша, Израел, Белгия, Нидерландия и Люксембург.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР