В култовата през 90-те години кръчма Кошарите“, Нелина хвърляла пари

...
В култовата през 90-те години кръчма Кошарите“, Нелина хвърляла пари
Коментари Харесай

Тони Строраро живеел сред прасета

В паметната през 90-те години механа „ Кошарите “, Нелина хвърляла пари по Тони Стораро. Заведението, което бе благосъстоятелност на Коко Динев тогава се славеше като сцена на най-актуалните попфолк реализатори. Градските митове носят, че измежду клиентите им имало известни имена освен от шоубизнеса, а и от ъндърграунд средите.

 

Наскоро Тони Стораро показа в подкаста на рапъра Йонислав Йотов – Тото, че до тогава не бил виждал сходно нещо. Отишъл за първи път в паметната механа, когато към момента не бил прочут и се борел да обезпечи издръжка и заслужен живот за фамилията си. Разбира се мечтаел да стане звезда, само че обстановката в оня миг ограничавала съществено стремежите му, принуждавайки го да гони надалеч по-малки цели. 

 

Първата цел, която шуменецът си бил сложил, била промяна на квартирата. Когато дошъл в София живял при собствен братовчед в кв. „ Илиянци “, само че жилището било извънредно малко и нямало топла вода, а под прозорците му хъркали прасетата на един от съседите.

 

Той пеел в квартално заведение против 10 лв. хонорар на вечер, което било извънредно незадоволително за по-хубава квартира. Заради това една вечер, когато спечелил малко повече бакшиш отишъл в известната механа „ Кошарите “ с вярата да завърже контакти с хора от шоубизнеса и около тях да получи своя късмет в специалността. Бил облечен в на ниска цена жълт костюм, платен от родния му град, а панталоните подгъвал. Прическата му също не била изключително хубава…

 

Когато влезнал в „ Кошарите “, таман метели парите от сцената. След първичното стъписване, Тони забелязал гостуващите звезди Томи Чинчири, Еми Стамболова, Джони, който след време щял доста да му помогне в кариерата, Володя Стоянов и Иван Карачоров – Попа. Познавал се единствено с последния от заведение в Разград, в което преди пеел с оркестър. Попа незабавно го забелязал и след разменените дежурни реплики в такива случаи, известният артист предложил на младия си сътрудник да извърши някой шлагер в почивката на сътрудниците си. Той бил наясно с гласовите благоприятни условия на Стораро, който изпълнявал прелестно гръцки песни.

 

Щом Стораро взел микрофона, всички звезди излезли да пушат и той разчел това като липса на интерес към представянето му. Едва стигнал до припева на гръцкия шлагер, който захванал, артистът видял, че известните му сътрудници заприиждали назад, с цел да схванат чий е този характерен тембър. Края на песента бил огласен със мощни овации, а Нелина, която също била там, скочила и захвърляла пари с отработено придвижване като банкомат към младия си сътрудник.

 

Стораро несъмнено доста се зарадвал на скъпите бакшиши, само че макар финансовото си състояние за него било по-ценно да получи самопризнание от присъстващите музикални звезди. Те освен признали гения му, а и поискали да се сприятелят. Всички взели телефонния му номер, с цел да поддържат връзка, имало даже и оферти за дует. Първото пристигнало от забравената през днешния ден Черина.

 

След довечера, Тони се втурвал към „ Кошарите “ в очакване да го поканят още веднъж на сцената. Надявал се, че около тези изяви и като е измежду известни реализатори, ще му се отвори опция да запее като тях в някоя музикална компания. И се оказал прав. Покрай приятелите си, той скоро се сдобил с авторска ария и се срещнал с Ненчо Касъмов от „ диапазон рекърдс “, чийто брат Виктор Касъмов ръководел музикална компания по това време – „ Ара-аудио-видео “. Подписали контракт и Тони стартирал професионалната си кариера.

 

Любопитна детайлност е, че Човека глас получил предложение и от компанията на Слави Трифонов. В процеса на договарянията обаче станало ясно, че Тони ще получава прекомерно дребен % от хонорара си и предпочел да си опитва шанса в „ Ара “.

 

„ Това беше време, в което се правеха пари и пееш, обаче със боязън, тъй като не знаеш от кое място какво ще пристигна. Един вика „ На мен ще ми пееш! “, другия вика: „ Не, на мен ще ми пееш! “ На кого да пея? И двамата са страшни хора, връща лентата Стораро, който е благополучен, че това време си е отишло окончателно.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Нелина Еми Стамболова Йонислав Йотов – Тото Томи Чинчири Джони Володя Стоянов Иван Карачоров – Попа Слави Трифонов Ненчо Касъмов Виктор Касъмов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР