В криза като сегашната приносът на НАТО е, че се

...
В криза като сегашната приносът на НАТО е, че се
Коментари Харесай

НАТО е най-големият гарант за сигурността и суверенитета на страната ни

В рецесия като сегашната приносът на НАТО е, че се усещаме сигурни. Това каза министърът на защитата Драгомир Заков пред журналисти на празничен концерт пред Народния спектакъл в София във връзка 18-ата годишнина от участието на България в НАТО и 73 години от основаването на Алианса. 

По думите му НАТО е най-големият поръчител за териториалната целокупност, за сигурността и за суверенната на страната ни. " Това е възпиращият фактор, който предотвратява опцията България да бъде въвлечена в спор ", уточни министърът. 

„ Аз мисля, че в рецесия като сегашната - военната рецесия в Украйна, това е действително приносът на НАТО. Ние се усещаме сигурни. Това е най-големият поръчител за териториалната целокупност, за сигурността и за суверенитета на Република България. Това е възпиращият фактор, който предотвратява опцията България да бъде въвлечена в сходен спор. Ето ви образец, в който НАТО несъмнено, способства за нашата сигурност “, уточни Заков.

В репертоара на празничния концерт, изпълнен от Гвардейския внушителен духов оркестър, бяха включени военни маршове, емблематични български национални хора, латиномузика и джаз.

Заков посети празничния концерт за жители и посетители на столицата по случай 18 години от участието на България в НАТО и 73 години от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт. Той се състоя пред Народния спектакъл и бе изнесен от Гвардейския внушителен духов оркестър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР