В критично състояние е сградата на Българското национално радио, алармират

...
В критично състояние е сградата на Българското национално радио, алармират
Коментари Харесай

Сградата на БНР се нуждае от спешен ремонт

В сериозно положение е постройката на Българското национално радио, сигнализират от медията. Това е една от стаите в новата постройка на националното радио. В нея повече от 40 години не са правени съществени поправки. За да работят обикновено хората, с изключение на парно се постанова да се включи и спомагателен нагревател.

„ През лятото е много горещо, пък през зимата е много студено. Двете стени са стъклени с доста остаряла алуминиева дограма, която и софтуерно, и физически е амортизирана”, съобщи Димитър Томов, специалист в отдел „ Рекламна и издателска дейност”.

Сградата е проектирана през 1970 година Оттогава е и системата ѝ за отопление. Годишно за електро и топлоенергия се заплащат 300 хиляди лв.. Изчислено е, че след ремонт тези разноски ще спаднат на половина, а инвестицията ще се върне в период от 6 години.

--> „ Ние действително отопляваме атмосферата към нас. Това се случва, за съжаление”, сподели Ирена Мачева, стопански шеф на БНР.

При проучване от профилирана компания е открито, че част от стените са построени от мощно канцерогенни етернитови плоскости.

„ Жизненоважно е да ремонтираме тази постройка, тя да придобие един актуален образ, да бъде софтуерно готова за изискванията на зиме, и лете”, безапелационен беше генералният шеф на БНР Александър Велев.

До момента държавните институции, от които е потърсена помощ, не се наемат да дават средства за ремонта, а в бюджета на радиото няма пари за него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР