В крайно тежко състояние в отделението по гастроентерология в УМБАЛ

...
В крайно тежко състояние в отделението по гастроентерология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Нечовешка трагедия с известен бургаски лекар! Държат го под ключ в "Хоспис на ужасите" и очакват бързата му смърт

В извънредно тежко положение в отделението по гастроентерология в УМБАЛ Бургас е признат доктор Красимир Думанов - дълготраен доктор в същата болница, експерт по образна диагностика.

62-годишният доктор е бил трансфериран тук от частния Център за настаняване и обгрижване „ Йорк”- Поморие. Така е в документите, написа Флагман " и цитира сътрудници на лекаря, които са потърсили медиите и упорстват неотложно да се подхващат ограничения от страна на всички държавни органи - Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, здравни управляващи, както и да се обезпечи правна отбрана на изпадналия в беззащитност доктор Думанов.

През 2010 година сем. Думанови губят единствения си наследник при драматичен случай. Оттогава докторът и брачната половинка му доктор Соня Вангелова, общопрактикуващ доктор към този момент не са същите хора.

Малко по-късно докторът получава инсулт, който го обездвижва. Съпругата му не е в положение да се грижи за него сама, тъй като и тя не е в положително здраве.

Заради това доктор Вангелова търси помощ и се доверява на Центъра на настаняване " Йорк ", ръководен от Галина Калвакова. Дава й права да се разполага с всичката му месечна пенсия, която не е по никакъв начин дребна - 800 лева

През декември 2017 година доктор Вангелова изпада в кома заради влошено здраве и издъхва в УМБАЛ-Бургас на 16 янари т.г.

Ден по-късно известието за гибелта на доктор Вангелова идва при брачна половинка й в Дома. Печалната новина изцяло унищожава душевен така и така неукрепналия след инсулта брачен партньор.

Според събраната информация посредством източник, който упорства за анонимност, към този миг, незабавно след вестта, на 18 януари, пациентът на приюта е подписал пълномощие на двама души, живеещи на еднакъв адрес в Бургас - на Галина Калвакова и Мартин Стоянов, който е юрист по специалност.

От този миг нататък с този документ доктор Думанов им дава права да ръководят всичките му парцели и банкови сметки.

По неофициална информация в банковата сметка на брачната половинка му, на която той е единствен правоприемник има 80 хил.лв., които са от продажба на неподвижен парцел – апартамент в цетъра на Бургас, продаден единствено няколко месеца педи кончината й.

Лекарят има на свое име и апартамент жк „ Зорница” бл.47 и сега двамата му пълномощници могат да се разпореждат с него – включително и да го продадат.

Пълномощното не е написано, положен и единствено палецът на тежко болния пациент, който даже не може да се изрази. Самият той няма концепция да е посещаван от нотариус. Всичко това се случва през поседите няколко дни преди да бъде преведен жителят на приюта в Поморие в УМБАЛ-Бургас.

Името на Галина Калвакова бе обвързвано преди 13 години със почнало следствие на земеделското министерство на план по САПАРД за градеж а хотел в Поморие. Хотелът е построен с европейски средства по мярката за развиване на селски туризъм - от три компании на свързани лица - ЕТ” Ивелина Калвакова”, Едноличен търговец „ Розалия Калвакова” и Едноличен търговец ”Галина Калвакова”. Разследването не стигна до на никое място и евентуално е прекъснато, а Галина Калвакова ръководи приют, същият този старешки подслон, където до нощес бе настанен доктор Красимир Думанов.

В Центъра за настаняване " Йорк " гледката е шокираща. Има едвам три обитаеми стаи, а възрастните хора са заключени вътре и изоставени - няма нито сестра, нито личен състав или най-малко надзирател.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР