В крайна сметка има една инвестиция, която измества всички останали:

...
В крайна сметка има една инвестиция, която измества всички останали:
Коментари Харесай

Три тенденции, които ще доминират в маркетинга и през 2020 година

„ В последна сметка има една инвестиция, която измества всички останали: Инвестирайте в себе си “, сподели преди време Уорън Бъфет. Какъв е най-хубавият метод да инвестирате в себе си? Знания, несъмнено! Човек се учи и се усъвършенства през целия си живот. В края на октомври предприемачът Тери Райс взе участие в онлайн конференцията „ Глобален ден на маркетинга “, където получава опцията да попита трима свои сътрудници за маркетинг трендовете през 2020 година. Ето какво споделят те.

Гласовите търсения

Джей Ди Прейтър, Quora

Смятам, че гласовите търсения са един от най-вълнуващите трендове в маркетинга през последните няколко години. Препоръчвам на маркетолозите обаче да не го следват. Може би след 2-3 години това ще се промени, само че към този момент марките могат само да стартират да приготвят наличието и уебсайтовете си за гласовите търсения, без непотребни старания. Предлагам им да се концентрират върху каналите и тактиките, които биха имали фактически въздействие върху приходите в идващите 6 месеца.

Създаването на значими преживявания

Джон Шеата, Condé Nast

Ангажирането е основен фактор в основаването на значими взаимоотношения с аудиторията ви. То стартира от потребителското преживяване в действителна среда и продължава с ангажирането в обществените платформи. Трябва обаче да имате ясни метрики за триумф. Много е значимо да определите кое е наличието, от което потребителите най-вече се интересуват, с цел да продължите да го надграждате. Преди две години Condé Nast Traveler стартира сбирка от публикации около Международния ден на дамата, с цел да означи вдъхновяващите дами пътешественички по света. За да продължи разговора и да се свърже още повече с тези дами, Condé Nast сътвори „ Facebook “ група с името “Women Who Travel ” („ Жени, които пътуват “), чиято цел бе да се трансформира в пространство, в което дамите споделят своите завършения, оферират препоръки и образуват общество от еднообразно мислещи дами. Днес групата има над 140 хиляди членове.

Продължаващата доминация на видеото

Алекс Рин, LinkedIn

Видеата ще продължат да господстват. Има причина бутонът Play да е най-завладяващият call-to-action в мрежата. В LinkedIn видеата са най-бързо растящият тип наличие. Потребителите прекарват съвсем 3 пъти повече време в гледане на видео реклами, спрямо времето, прекарано в гледане на статично спонсорирано наличие. И откакто стартирахме LinkedIn Live през февруари тази година, видяхме, че видеата онлайн притеглят 7 пъти повече реакции и 24 пъти повече мнения от елементарните видеа.

Въпреки това, доста B2B маркетолози или считат, че техните артикули не са задоволително блестящи за видео, или, че им би трябвало бюджет с размерите на този на Netflix, с цел да им се получи. Това обаче не е по този начин. През 2020 година ще забележим доста повече B2B маркетолози да опитват с успеваемостта на видеата, без това да изисква да влагат целия си бюджет.

По материал на Entrepreneur.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР