В края на вчерашния ден учители, родители и ученици в

...
В края на вчерашния ден учители, родители и ученици в
Коментари Харесай

Тайна среща в Италианския лицей – Горна баня, Величка Велянова и обкръжението й в паника

В края на вчерашния ден учители, родители и възпитаници в Италианския колеж в Горна баня станаха очевидци на впечатляваща панорама - През портала на Лицея, който по принцип е затворен за външни коли, се проточи дълга колона от лъскави лимузини и се насочи към административната бърлога на подгонената да освободи директорския пост „ несменяема " Величка Велянова.

Зад тъмните стъкла на скъпите возила се различаваха напрегнатите лица на някои, известни от предходни наши изявления, персони. Наредено бе всички камери да се изключат и всички чиновници, в това число секретарка и заместител шефове, да изоставен постройката. Хората си задаваха въпроса: дали не стартират фотоси на четвърто продължение на най-известния пълнометражен игрален филм на Франсис Форд Копола...

На тайната среща са участвали единствено някои, подбрани от близкото обграждане на Велянова, членове на Училищното настоятелство /УН/ на Лицея. /Същото това „ настоятелство " в действителност е изцяло нелегитимно, защото в несъгласие със Закона е учредено в „ частна изгода " /.

Разтревожените съзаклятници са умували над няколко съдбоносни за тях проблеми: Как да се претупа почналата от Националната организация за приходите инспекция в НУКК и да не се стигне до „ инспекция на физически лица ". Именно това е „ ахилесовата пета " на Велянова и нейното обграждане, защото в Агенцията по вписвания на имената на членове на нейното семейство, както и на имената на още няколко от членовете УН са записани парцели за десетки милиони. Предложили на Красимир Стефанов, някогашен началник на Национална агенция за приходите и член на УН, неговата счетоводна адвокатска фирма да спретне някакъв „ самостоятелен финансов одит ", само че той изрично отказал.

По другата съществена тематика, плануваният за на следващия ден „ конкурс за избор на шеф на НУКК ", Велянова извадила лист на изборната комисия. Списъкът, който е документ с вътрешноведомствена конфиденциалност на Министерството на културата, й бил предаден от Борис Данаилов - началник на кабинета на министъра и някогашен сътрудник на Държавна сигурност. Решено било доста незабавно да се докопат до някои от тринадесетчленната изборна комисия и да лобират за протежето на Величка Велянова Иван Капурдов. /Председател на Комисията е проф. доктор Лиляна Стракова - декан на Факултет по педагогика на СУ „ Св. Климент Охридски " /.

Автор: Лидия Апостолова
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР