В края на тази седмица се очаква властите в САЩ

...
В края на тази седмица се очаква властите в САЩ
Коментари Харесай

Северна Корея привлича хиляди туристи годишно. От къде са най-многобройните посетители?

В края на тази седмица се чака управляващите в Съединени американски щати да забранят на жителите си да пътуват в Северна Корея. Въпреки това туроператори настояват, че изолираната азиатска страна всяка година притегля хиляди гости. Кой обаче избира да прекара ваканцията си там?

По думите на генералния управител на китайската компания Koryo Tours Симон Кокеръл, която е един от главните уредници на пътувания до Северна Корея, туристите избрали тази нетрадиционна дестинация варират от студенти до пенсионери.

Пред CNBC той разяснява, че честа процедура е посетителите сами да провеждат ходенията си там.

От английския туроператор Lupine Tours, които също оферират ходения в Северна Корея, жестоко 75% от клиентите им за страната са мъже.

В базата на Kotyo Tours американците и британците са 20% от клиентите им, а останалите са от северна и западна Европа, както и такива от Австралия и Канада, Израел, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

" Пътуванията отвън тези от Китай сега доближават 4000 - 4500 на година, което е много под резултата от 6000 през 2012 година ", показва Кокеръл.

По думите на специалиста китайските гости съставляват 95 на 100 от всички в Северна Корея. Според него по-голямата част от тях са богати китайски жители, които вървят на еднодневни екскурзии в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР