В края на септември руският президент Владимир Путин подписа указ

...
В края на септември руският президент Владимир Путин подписа указ
Коментари Харесай

Едуард Сноудън получи руски паспорт и вече не може да бъде екстрадиран

В края на септември съветският президент Владимир Путин подписа декрет за даване на поданство на Сноудън

 

Бившият чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън получи съветски паспорт, заяви юристът му пред съветската организация " Интерфакс ".

" Вчера Едуард получи паспорт на жител на Руската федерация и постави клетва в сходство със закона ", сподели юристът, имайки поради 1 декември. Той добави, че Сноудън е признателен на Русия за поданството и " най-важното, съгласно съветската конституция той не може да продължи да бъде екстрадиран в непозната страна ".

В края на септември съветският президент Владимир Путин подписа декрет за даване на поданство на чужденци, измежду които се оказа и американецът, изнесъл информация за работата на разследващата работа на Съединени американски щати.

През 2013 година Сноудън даде на медиите информация за стратегиите на американските разследващи организации за наблюдаване по света. Публикациите провокираха необятен резонанс. Той беше упрекнат задочно в шпионаж и кражба на държавно имущество в Съединени американски щати, защото в началото избяга в Хонконг, а по-късно в Русия. Според " Интерфакс " брачната половинка на Сноудън също е кандидатства за съветски паспорт и към този момент събира документи за това.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР