В края на септември мъж, пътуващ в бизнес класа на

...
В края на септември мъж, пътуващ в бизнес класа на
Коментари Харесай

Защо е важно да кажете на стюардесата, ако загубите телефона си в самолета

В края на септември мъж, пътуващ в бизнес класа на Qantas Airways, изпуснал телефона си сред седалките. Устройството било притиснато и скоро от него се разнесъл аромат на горяща гума, появили се и пламъци. Екипажът обмислял спешно кацане, само че в последна сметка се справил единствено с пожарогасители и самолетът дошъл наред в крайната си дестинация - Мелбърн.
Този случай обаче демонстрира значимостта на нещо, с което не доста пасажери се преценяват - в случай че изгубите телефона си в самолета или го изпуснете на недостъпно място, би трябвало наложително да уведомите стюардите.
Литиево-йонните акумулатори, които се употребяват в актуалните телефони, могат бързо да се нагреят и - в случай че по някакъв метод се повредят - да се възпламенят. Според данни на Федералната авиационна администрация в Съединени американски щати през 2017 година е имало 47 сходни случая.
Ако с телефона ви има проблем, е допустимо екипажът да го сложи в огнеупорна кутия до края на полета. От Aviation Week поучават да внимавате и в случай че носите аварийни акумулатори в ръчния си багаж. Те би трябвало да са добре опаковани и да нямат контакт с монети, ключове или други проводници.
източник: Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР