В края на миналия и началото на този месец българите

...
В края на миналия и началото на този месец българите
Коментари Харесай

Ядем по-скъпи храни


В края на предишния и началото на този месец българите сме почнали да плащаме повече за трапезата си. Според данни на Държавната комисия по стокови тържища и борси за интервала от 28 август до 1 септември има осезаемо повишаване на хранителни артикули. В края на лятото са поскъпнали зеленчуци, месо и млечни артикули. Една от обичаните летни храни безспорно е тараторът, само че в последната седмица на август продуктите, с които се подготвя, съществено са поскъпнали, отбелязва Българска национална телевизия.

Кофичката кисело мляко е стигнала единствено за седмица до цена от 0,77 стотинки, което е нарастване от 1.3%. И с оранжерийните краставици ситуацията не е по-добро. Техният кг на едро коства приблизително 1.70 лева, което значи, че цената им се е вдигнала с към 12 на 100.

В същото време цената на оранжерийните домати е скочила сред 10 и 20% при цена 1.10 лева за кг. Наблюдава се съществено повишаване и при още един от сезонните зеленчуци за обсъждания интервал. Тиквичките на едро са поскъпнали с над 23% и по тържищата към този момент вървят по 90 стотинки за кг.

Увеличение на цените се следи и при месото. Друг главен хранителен артикул, който е поскъпнал в последната седмица на август, е пилешкото. Повишаването на цената е сред 0.3 и 0.7%. Каймата към този момент минава 4.50 лева за кг, а саламите костват почти 4.40 лева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР