В края на миналата седмица прокуратурата внесе в съда обвинението

...
В края на миналата седмица прокуратурата внесе в съда обвинението
Коментари Харесай

Проф. Асена Стоименова обвинена като бомбаджиите на тел.112

В края на предходната седмица прокуратурата внесе в съд а обвиняването против ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Aceнa Cтoимeнoвa , откакто против нея бе стартирано следствие при започване на епидемията и изключителното състояние.

В началото на април Асена Стоименова беше упрекната от прокуратурата за всяване на суматоха измежду популацията на база две свои изявленията, в които сигнализира за възможен дефицит на медикаменти. Софийски областен съд анулира паричната гаранция в размер на 20 000 лв. на шефа на Българския фармацевтичен съюз.

С обвиняването, импортирано в съда, прокуратурата се отхвърля да търси наказателна отговорност и желае тя да бъде санкционирана за всяване на суматоха . Както тя самата сподели в студиото на БиТиВи - обвиняването е като за подаващите подправени сигнали за бомби на телефон 112.
 В Екологичен потенциал дават образец с делото против проф. Асена Стоименова
В Екологичен потенциал дават образец с делото против проф. Асена Стоименова

Като невъздържание с ограничения против дезинформация

Стоименова изясни, че тогава, през април месец, са си разрешили самодейно да изискват разрешаването на бъдещи проблеми като дефицит на медикаменти и да бъдат направени инспекции по аптеките, въпреки и да са поискали административна благосклонност - да се вършат инспекции, само че без 10 души да нахлуват в аптеките и по този начин да се нарушава обслужването на жители.

Тя уточни, че самата прокуратурата е разполагала с информация за вероятен дефицит на медикаменти и това е видно даже по публично писмо от Изпълнителната организация на медикаментите до министъра на опазването на здравето, както и в позиция на самия министър.

" Надявам се на обективността на българския съд и на това правосъдният състав да се ориентира в т.нар доказателства, както и да признае формалната информация от институциите . Те потвърдиха и за съответен дефицит на лекарствени артикули ", посочи Асена Стоименова.

" По подигравка на ориста, някъде към 2 седмици, откакто бях упрекната - никой не е дал показания, че е угрижен от това, че се разяснява обикновено събитие като дефицит на медикаменти. Второ - няма подправена вест, тъй като и институциите и прокуратурата е знаела, че има дефицит ", акцентира тя.
 Повдигнаха обвинявания на шефа на Българския фармацевтичен съюз
Повдигнаха обвинявания на шефа на Българския фармацевтичен съюз

Заради изказвания за предстояща липса на медикаменти

По думите и дефицитът на медикаменти е нещо обикновено , като в един миг има даден артикул, а в различен го няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР