В края на миналата седмица Пламен Константинов се превърна в

...
В края на миналата седмица Пламен Константинов се превърна в
Коментари Харесай

Пламен Константинов: При нас е по-вероятно да те изяде мечка, отколкото да се заразиш с коронавирус

В края на предходната седмица Пламен Константинов се трансформира в първия български треньор, който печели купата на Русия отпред на тим. Неговият Локомотив Новосибирск бе провъзгласен за първенец, откакто Суперлигата бе спряна. Гибона приказва по тази тематика, както и за обстановката в страната, за предаването „ На кафе “ по Нова телевизия.
За купата в Русия

Истината е, че чакахме по друг метод да приключи шампионата. Готвихме се да сме домакини на финалите, само че за жалост обстановката е такава, че един от състезателите на неприятелски тим се разболя и федерацията беше принудена да спре шампионата преди последните четири мача от финалната част. Така се взе решение първенецът да се дефинира от постоянния сезон, който се бе изиграл изцяло.

Кризата, спортът и олимпиадата

За спорт и просвета се отделят средства, когато има остатък и когато стопанската система върви добре. Свързано е с финансиране от спонсори. Когато има проблеми, едни от най-засегнатите браншове са спортът и просвета. Очаквам идващите две години да са проблематични. Не виждам добра страна в протичащото се около олимпиадата. Организаторите ще претърпят загуби. Спортистите няма по какъв начин да се приготвят по-добре, тъй като това е целеустремен подготвителен развой. Промяната на датите не може да е положителна, само че предвид на обстановката и неяснотата какво ще се случва в идващите месеци това бе разумно решение. Олимпиадата би трябвало да има доходи от фенове и туристи и в тази обстановка надали някой ще тръгне да посещава рисков регион като Азия. Смятам, че бе разумно това решение. Крайната самодейност пристигна от техния министър председател, тъй че не се е случило под напън. Те самите възприемат това.
 Константинов: Планирам да се прибера в България, само че може би с ферибота Варна - Иличовск…

Тениските „ Не съм ви другарка, а треньор “

Не знам дали са си взели, на мен ми подариха. Оказа се, че нашият маркетингов отдел бързо е реагирал на обстановката. На идващия мач, когато се прибрахме вкъщи, в нашата зала продаваха към този момент такива фланелки. В интерес на истината, доста постоянно състезателите се наскърбяват, когато са подложени на критика. Но в тази обстановка ставаше въпрос за сложени тактически неща, които съответният играч не извърши още при излизането. Естествено, по-късно той се обиди. Когато критикуваш – те се наскърбяват. Аз не съм им другарка, да им споделям единствено хубавите неща и да им изяснявам единствено какъв брой са красиви, благи и невероятни. Моята работа е да ги подлагам на критика и да коригирам грешките, които виждам в играта.

Случващото се в Новосибирск

При нас към момента е по-вероятно да те изяде мечка, в сравнение с да се заразиш с ковид. Тук има един формален положителен случай. Моето пояснение е логическо, без да съм вирусолог. Първото е, че няма поток от туристи, най-малко при нас. Второто е обвързвано с климата. Вирусите по принцип мъчно оцеляват на слънце и в изсъхнал мраз. Тук е тъкмо по този начин – изсъхнал климат и това може би е най-неблагоприятна среда за разпространяване на вируси. Сигурно със забавяне ще пристигна болестта, със стопляне на времето ще се стопят снеговете и ще се повиши влажността, което ще докара и до повишаване на % със инфектирани. За град, който е трети по население в Русия с 1,6 милиона, е малко нелогично да е единствено един инфектиран.

Русия и рецесията

За първи път вкарват нещо като полукарантина. Въведоха една седмица неработна с изключение на другите ограничения, които се подхващат на районно равнище, тъй като обстановката е радикално друга в Москва и по-отдалечените региони. Затова и локалните управляващи имат избрани пълномощия дали да вкарват по-строги ограничения с оглед обстановката на място. Москва и Санкт Петербург са повода за по-строгите ограничения и ще се види след седмица по какъв начин се развива епидемията. За да е некотролируема болестта би трябвало има аритметична градация 4, 8, 16. Превенцията е по-важна сега. Ситуацията е идентична на всички места във връзка с стопанската система. Разликата е до каква степен страните са подвластни от избрани запаси. Тяхната стопанска система е мощно подвластна от износа на горива. С оглед на обстановката в света, анулацията на полети, спада на ползване на горива, това се отразява и на пазара тук. Допълнително не се договориха във Виена и цените на петрола се сринаха фрапантно, което, естествено, се отразява тук. Рублата скочи по отношение на еврото и $. Комфортната цена на петрола за Русия е към 55-60 $ за барел. Минималната, с цел да няма корекции в бюджета, е към 40 $. При цена към 25 $ стопанската система тук би трябвало да се субсидира от запаса и несъмнено ще преразгледат бюджета. Но Русия има запас, по информация от тяхното министерство на финансите, да поддържа в продължение на 10 години стопанската система при тази цена на горивото.

Медицината в Русия

Тук се работи за намиране на ваксина, за уточнение какви препарати работят на този вирус и с какво би трябвало да се лекува. В Новосибирск е една от двете лаборатории в света, другата е в Съединени американски щати, в която се съхраняват всички варианти на всички известни вируси, които в миналото са се появявали. Тук има доста мощен екип и те ще бъдат вероятно в основата на създаване на тази ваксина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР