В края на 90-те години на миналия век, Ню Мексико

...
В края на 90-те години на миналия век, Ню Мексико
Коментари Харесай

Как Синтия Хенди избегна смъртната присъда за съучастничество в серийни убийства и днес е на свобода

В края на 90-те години на предишния век, Ню Мексико е разтърсено от серия закононарушения. Повече от 60 дами са отвлечени, изнасилени, измъчвани и най-после убити. Много по-късно проверяващите ще стигнат до две имена – Синди Хенди и Дейвид Паркър Рей. В караваната на Рей за мъчения, която назовават кутията за развлечение, двойката ще организира най-различни опити с жертвите си, употребявайки електрошок, медицински принадлежности и други забавни предмети.

„ Удоволствието “ е споделено благодарение на огледала по тавана, които разрешават на измъчваната да гледа какво ѝ се случва, до момента в който извергите се любуват. При залавянето си Хенди ще показа, че концепцията била на нейната половинка. Нейната единствена роля е била да оказва помощ за следенето и привличането на жертви, а по-късно единствено е гледала какво в действителност се случва. През 2000 година е наказана на 36 години затвор, само че е освободена през 2019 година След това няма нищо срещу да опише своята история.

Ражда се през 1960 година и е кръстена Синтия Лея Хенди. Няма най-мечтаното детство, живее в неприятен квартал отвън Вашингтон. Майка й е алкохоличка и барман. Забравяла, че има щерка и затова Синтия доста постоянно гладувала. Един от съучениците и споделя, че тя постоянно идвала с празни джобове в учебно заведение и постоянно се надявала да получи храна от съучениците си. В най-хубавите дни можела да дойде с консерва риба в учебно заведение. Историята продължава и след учебно заведение.

 

 gettyimages-1547234-594x594

Съседите си спомнят, че момиченцето не спирало да се моли за храна, до момента в който отново не бъде замерено с консервна кутия. И в случай че гладът не основава задоволително контузии, то приятелите на майка ѝ можели да довършат картината. Малкото момиче трябвало да гледа по какъв начин всякога новия другар на майка я унижава, бие и унищожава. Един от всички биячи се оказва и бъдещият брачен партньор – Дик. Този брак трае няколко месеца. Следващият брачен партньор идва доста скоро, до момента в който Синтия е на 8 години.

Изкарват три години години като семейство и новият пастрок прави опит за обезчестяване. Обяснението на педофила е, че бил толкоз пийнал, че объркал леглата. Очаквано съгласно мнозина, майката би трябвало да отбрани детето си, само че това не се случва. Ето за какво след една година момичето напуща дома си. Започва да се среща с дилъри на опиати, проституира и бързо се притегля към алкохола и кокаина. Любовната й игра – тази, която я притегля – е нападателна, съвсем садистична. Започва да се притегля към мечти за обезчестяване.

Един от всички сътрудници си спомня, че един ден Хенди е поискала да изнасилят някого, да вземем за пример продажница. Буйният живот води три деца от трима разнообразни индивида и историята се повтаря – Синтия просто не може да се грижи за тях, а може би просто не знае по какъв начин да се грижи. Първото ѝ дете отива при неговата баба за оглеждане. През 1997 година е упрекната за кражба на автомобил и владеене на опиати. След това се мести в Ню Мексико, където ще срещне своята кармична половинка – Дейвид Рей.

 David_Parker_Ray

Снимка: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=37653635

Двамата бързо се притеглят от насилствените полови мечти. В началото на връзката, новият сътрудник ще показа, че е убивал всяка една жена, с която е бил. Синтия по-късно ще опише, че в интервал от 40 години е съумял да убие най-малко една жена на година. По-късно даже се хвалил, че знае по какъв начин да лишава живот. Една от обичаните мечти на психопата е да отвори корема на жертвата си и да го изпълни с цимент. Скоро и двамата стартират да притеглят дами, които по-късно да убиват. Докато жертвите умирали, Синтия в никакъв случай не била наранена по този метод.

На 22 март 1999 година незабавният телефон в града получава известие за гола жена, която бяга по улиците, крещи и се пробва да спре движещ автомобил. В този миг Синтия Виджил носи кучешки нашийник с шипове на врата си – това е единственото ѝ облекло. Успяла е да избяга от килията за мъчения и благодарения на нея ще приключат бъдещите закононарушения. Виджил е продажница, която извършва най-различни и странни поръчки, в това число и колективен секс. За нея това била следващата двойка, която желае да опитва, само че тъкмо този тип развлечение ще се стори доста по-различен и комплициран.

Рей ще употребява подправена значка, с цел да се разпознава като служител на реда и слага белезниците на идната жертва. Следват дежурните мъчения като обезчестяване, тормоз, рязане със скалпели и доста други. Всичко продължава към три дни. Използват се камери за запечатването на закононарушението. Когато полицията влиза в тъмницата за мъчения ще открие съществено количество записи. Към Рей всички са инструктирани да се обръщат с „ Господарю “.

Виджил съумява да избяга, когато Синтия оставя ключовете прекомерно покрай жертвата. На излизане, жертвата забива шилото за лед във врата на своята насилничка и бяга на улицата. Следва арест и разглеждане на цялата видеотека на двойката. Други две жертви, които са били омайвани да влязат в клетката, също свидетелстват и признават, че са били измъчвани от незаконната двойка.

 gettyimages-1547236-594x594

Съдията няма никакви проблеми да издаде присъда от 197 години в затвор по 25 обвинявания за похищение, полови закононарушения и още доста други. Синтия спомага напълно и получава доста по-малка присъда – 54 години, от които би трябвало да излежи 12. Разказва за 14 убийства, които нейният сътрудник е направил. Води полицията до 14 места, където са изхвърлени трупове, само че такива липсват. През 2002 година Рей умира от сърдечен удар в пандиза. Неговата партньорка е освободена единствено няколко месеца, преди да бъде признат нов закон за излежаването на 85% от присъдата. Днес се разхожда свободна, само че не е известно с какво се занимава.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР