В края на 2023-та година, академик Григор Горчев, който е

...
В края на 2023-та година, академик Григор Горчев, който е
Коментари Харесай

Акад. Григор Горчев: За нас е важно да дадем една качествена услуга в интерес на болния човек!

В края на 2023-та година, учен Григор Горчев, който е лекар на медицинските науки с три специалности – „ Акушерство и гинекология “, „ Онкология “ и „ Хирургия “, Почетен ректор на Медицински университет – Плевен, притежател на Почетния знак на Президента на Република България за необикновен принос в развиването на българската медицина, а от 2007 година – консултант по медицинските въпроси на Президента на Република България, показа за Дарик радио:

„ Току що завърши изпитът за компетентност пред комисията по „ Акушерство и гинекология “, която оглавявам и съм доста прелестно сюрпризиран, че и петимата, които се явиха бяха доста добре готови, взеха си изпита за компетентност и ще бъдат към този момент пълноправни лечители в тазинелека компетентност.

МБАЛ „ Света Марина “ – Плевен е ковачница на фрагменти – на млади експерти, които ние приготвяме и образоваме в нашите клиники – в оперативни и неоперативни звена, за да станат положителни експерти във всяка една област.

Мисията на болница „ Света Марина “ – Плевен, която е университетска конструкция е в това, че бъдещето е в младежите и в екипността. Това е нещото по което работим иосновно се концентрираме, тъй като поколенията се сменят, медицината е такава елитарна компетентност, която доста се развива и в случай че не сме в крайник със актуалните трендове, ние просто изоставаме, което би било проблем освен за нас, само че и за нашата нация, която ние лекуваме “.

„ Да по този начин е, тъй като ние залагаме главно на минимално инвазивни техники, освен в хирургията, само че и в гинекология, урология, гръдна хирургия и коремна хирургия. Шест от осемте ни зали са интерактивни и са със модерно съоръжение, което е доста значимо във връзка с тези техники.

Това е единствената болница в България, която има две системи „ Да Винчи “, които са непрекъснато натоварени - едната главно с гинекология, а другата с гръдна хирургия, като на нея работят също коремните хирурзи и уролозите.

Всъщност това е и един доста добър отзив за нашето професионално развиване. Освен това имаме и 4 К и 3 Д монитори, които са от огромно значение за визуализацията на структурите и т. н.

Инвестицията в съоръжение е доста значима, тъй като актуалната хирургия не може без него. Затова, ние изпращаме непрекъснато нашите сътрудници да специализират в чужбина за другите типове техника. Наши сътрудници бяха през ноември на специализация във Франция, с цел да бъдат сертифицирани за минимално инвазивна хирургия, а в този момент в средата на декември двама наши сътрудници са в Германия. По този метод, ние обменяме непрекъснато фрагменти и опит със западни лечебни заведения, което е доста значимо за нашата връзка, професионализъм и развиване “.

„ И тази технология към този момент стана стандарт при нас и работи доста добре с помощта на доктор Димитров и доктор Георгиев. Това е една методика, която към този момент си проби път и при нас се трансформира в стандарт “.

„ Пациентът е в центъра на цялата тази система и ние се стремим да предоставим качествена услуга, което е най-важното. Болница „ Света Марина “ главно се занимава с лекуването на онко болести от всевъзможен вид по този начин, че всеки ден ние се срещаме с разнообразни ориси, което малко или доста изтощава психо-емоционално екипите, само че в последна сметка, ние се стремим да предоставим нашия професионален опит във връзка с лекуването на тези тежки онко болести.

Мисията е доста тежка и по тази причина имаме профили във връзка с ракова хирургия, коремна, гръдна, гинекологична и урологична хирургия с мощно звено във връзка с диагностиката като ПЕТ скенер – магнитен резонанс, както и с мощна химиотерапевтична клиника, която да приключва в действителност част от лекуването.

Тук смисълът е, че ние се стремим да обхванем пациента напълно т.е., оперирането и спомагателното лекуване да се вършат при нас.

Това, което е значимо за нас е да дадем на пациента една качествена услуга, с цел да може да удовлетворим интереса на болния човек “.

„ Любов и здраве поисквам на фамилиите на нашите пациенти, тъй като фамилията е главната единица в нашето общество, и то би трябвало да бъде крепко.

Пожелавам на всички отговорност към себе си, тъй като това е и отговорността към фамилията и единствено с ранната диагностика на тези болести можем да си помогнем.

Пожелавам още, да бъдем малко по-смирени, да забравим егото си и да имаме задача, тъй като без задача нищо не става в този живот.

Това е и което споделям на своите сътрудници: „ Вие би трябвало да бъдете мисионери, т.е. би трябвало да имате цел, която по един или различен метод да извършите и развиете “.

Акад. доктор Григор Горчев е единственият гинеколог – член-кореспондент на Българската академия на науките. Тойе пионер във въвеждането на роботизираната хирургическа система da Vinci в Югоизточна Европа и е първият български доктор, сертифициран за работа с нея.

През 2012 година вкарва за първи път в България изцяло неинвазивното лекуване на солидни тумори с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU). Автор е на редица авангардни методики в актуалното лекуване на онкологични и други болести на органите на женската полова система.

Акад. Григор Горчев е притежател на многочислени награди в България и чужбина за заслугите си в региона на онкогинекологията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР