В края на 2022 г. доц. Стефан Дечев се натъква

...
В края на 2022 г. доц. Стефан Дечев се натъква
Коментари Харесай

Доц. Стефан Дечев пред Дарик: Студенти се дипломират неправомерно, а подписите на преподаватели от ЮЗУ са фалшифицирани

В края на 2022 година доцент Стефан Дечев се натъква на фалшифицирани документи в университета, където е преподавал. За това описа самият той в ефира на Дарик.

“Беше явно, че това е направено от заместник-декана тогава на правно-историческия факултет Валентин Китанов ”, съобщи Дечев.

По думите му личния му автограф е бил подправен неведнъж със знанието на Китанов. На някогашния учител се е наложило да документира всичките измами, което лишило много дълго време. Това е и повода той да се обърне относително късно към Антикорупционния фонд през май месец 2023 година

Сигналът на доцент Стефан Дечев е признат от Министерството на образованието и науката през декември 2023 година и до този миг няма информация за развиване по случая, разяснява той. Дечев означи и притеснителната връзка на тогавашния декан на правно-историческия факултет Николай Марин и някогашния основен прокурор на България.

В диалога с доцента се включи и адв. Методи Лалов, който разкритикува работата на прокуратурата и дефинира дейностите им като “неадекватни ”.

По думите му, това закъснение дава опция да бъдат заличени улики, които да показват корупционната скица в нейната целокупност. В връзка юристът показа и опасенията си от бъдещата работа на некомпетентните фрагменти, дипломирани “чрез машинация ” в ЮЗУ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР