Евгений Пригожин казва „по принцип съм добре“ в новопоявило се видео от дни преди докладваната му смърт

...
В краткото видео, публикувано в канала на Wagner в Gray
Коментари Харесай

В краткото видео, публикувано в канала на Wagner в Gray Zone Telegram, той казва: „За тези, които говорят дали аз“ Жив съм или не, как съм, сега е уикендът, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка.

„За тези, които обичат да обсъждат моята елиминация, личен живот, доходи или други неща - общо взето съм добре."

Вижда се да носи камуфлажно облекло и шапка, както и часовник на дясната си ръка.

< p>Уикендът, който споменава, може да бъде 19 или 20 август - три дни преди той да е бил на север от Москва на 23 август, два месеца след деня срещу висши руски служители.

Войната в Украйна: Три ключови области, в които дроновете са позволили на силите на Зеленски да поемат инициативата над Русия | Шон Бел

Прекратеният бунт, по време на който той поиска свалянето на министъра на отбраната Сергей Шойгу беше най-голямото предизвикателство за управлението на Русия, откакто дойде на власт през 1999 г.

Русия заяви, че е потвърдила смъртта му в катастрофата след генетични тестове, но не разкри причината.

Той е бил погребан частно на „прощална церемония“ в гробище в Санкт Петербург във вторник, според неговия екип от пресата.

Гробище, където е бил погребан Пригожин

Анализ: Евгений Пригожин е погребан без фанфари сред работническата класа гробище, след като живя последната година в пламъка на самореклама

Снимки от гробището в Пороховское показват надгробната плоча от тъмен гранит на Пригожин, заобиколена от набор от цветя, предимно червени рози. Смята се, че е погребан до баща си.

В изявление на Telegram пресслужбата на шефа на Вагнер каза: „Сбогуването с Евгений Викторович [Пригожин] се състоя в затворен формат. Тези, които желаещи да се сбогуват, могат да посетят гробището Пороховское."

Други гробища в града бяха споменати преди в медийни доклади като вероятни места за погребение във вторник.

Русия обвинява Запада за удари

Секретността е заобиколиха организирането на погребението и Кремъл каза по-рано, че г-н Путин няма да присъства.

включваше две висши фигури на Wagner Group - дясната ръка на Пригожин и ръководителя на логистиката Валери Чекалов - както и четирима от неговите бодигардове и трима членове на екипажа.

На гробището Северное в Санкт Петербург във вторник към членовете на семейството на Чекалов се присъединиха десетки хора, някои от които се смяташе за наемници на Вагнер и работници от бизнес империята на Пригожин.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР