В кръг“ на Стефан Командарев триумфира на 20-то издание на

...
В кръг“ на Стефан Командарев триумфира на 20-то издание на
Коментари Харесай

„В кръг“ печели и по време на пандемия

„ В кръг “ на Стефан Командарев победи на 20-то издание на Международния кинофестивал goEast във Висбаден, Германия, което се организира онлайн поради пандемията. В него участваха 107 кино лентата от 40 страни. БГ драмата завоюва гран при „ Златна лилия “ за най-хубав филм и премията на рецензията ФИПРЕССИ.

„ Фестивалът не се преклони пред ковид, екипът и журитата работиха онлайн. Зрителите гледаха филмите онлайн. Това е заслужен образец по какъв начин се цени и пази културата и в частност киното в сложна обстановка. Това са следващи награди на кино лентата, само че първи две на онлайн фестивал по време на пандемия. Това ги прави доста специфични за нас, показа Командарев. „ Международното жури избра ослепително построения  многопластов филм, който ни потапя в интимна и в това време експанзивна нощ в София, когато патрулират нощните смени на полицейските коли. Всеки идващ епизод, всяка последваща обиколка ни потапя все по-дълбоко в мрачната и несигурна страна на обществото, вплетена в метафората на нощта. В същото време историята изследва вътрешния свят и персоналната накърнимост на героите, поставяйки под подозрение техните морални избори, убеждения, мощ и дарба да вършат сложни избори. Автентичните разговори, отличната игра и забележителната кинематография смесват персоналното и универсалното и трансформират кино лентата в отражение на тъмната и светлата страна на индивида и неговата връзка с огромния свят. Журито беше единомислещо “, е мотивацията на оценяващите.

„ В кръг “ има над 10 награди от разнообразни фестивали в Европа и към този момент беше сполучливо показан в над 10 страни. Това е вторият филм от плануваната трилогия след реализацията на „ Посоки “. Той споделя историите на три двойки патрулиращи служители на реда в нощна София. В лентата вземат участие Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР