В космоса излетя първият частен, български геостационарен телекомуникационен сателит. Така

...
В космоса излетя първият частен, български геостационарен телекомуникационен сателит. Така
Коментари Харесай

Историческо! Изстреляха първия български сателит в Космоса

В космоса излетя първият частен, български геостационарен телекомуникационен спътник. Така страната ни се подрежда измежду дребното европейски страни, можещи да се похвалят с сходна облага.

Първият български частен информационен спътник се назовава България Сат 1. Той бе изстрелян сполучливо в космоса в късните часове на вчерашната вечер. Апаратът излетя от историческата ракетна площадка в Кейп Канаверал в Съединени американски щати, станала известна с задачите Аполо.

Стартът на изстрелването бе даден в 22:45 часа българско време. Около 35 минути след него България Сат 1 се отдели на малко над 1000 км над земната повърхнина. Последваха няколко теста, след които спътникът трябваше ще заеме позицията си за дейна активност.

Когато се отдели от ракетата-носител и доближи до геостационарната трансферна орбита, спътникът ще употребява своите мотори, с цел да доближи до отредената за България позиция. Той ще се разположи над геостационарна орбита над региона на Балканите.

 Сателитна паница

Българският спътник ще е в оперативна подготвеност след 30 дни, броени от деня на изстрелването. Той ще стартира да излъчва огромен висококачествени и многочислени телевизионни стратегии непосредствено до клиентите със сателитни приемници. Според упованията на експертите той ще действа към двадесет години.

С изстрелването на спътника страната ни се подреди измежду дребното европейски страни със собствен геостационарен телекомуникационен спътник.

България на процедура е и единствена от страните от Централна и Източна Европа, разполагаща с сходен уред в орбита. България Сат-1, за разлика от множеството функциониращи европейски спътници, е вторият, който се реализира напълно от частен вложител.

Всички стадии от плана са спазвани от български инженери, които работят в Съединени американски щати. Той слага страната ни много напред в бранша с галактическите технологии в международен мащаб.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР