В контекста на вълната от недоволство срещу замърсения въздух в

...
В контекста на вълната от недоволство срещу замърсения въздух в
Коментари Харесай

Оставаме без въздух с проекта на младия фотограф Димитри Стефанов

" В подтекста на вълната от неодобрение против нечистия въздух в нашата столица и непрестанното бягство от отговорност и прекачване на виновност, нямам планове да слага този текст като митинг или отбрана против нечия позиция. Оставям тази форма на изкуство, която сътворявам като опит за провокация на персонални разсъждения. Всеки от нас може да се огледа в този текст и тези фотографии и да открие своята истина. " Това е позицията на млад фотограф, чийто провокативен план, наименуван " Свеж въздух " , представяме през днешния ден.

Димитри Стефанов е роден в България през 1987 година Учил е снимка във фотографското учебно заведение EFTI в Мадрид, където получава премия за най-хубав фотограф на годината. През 2011 година е определен за Майсторският клас Photo Joop Swart, проведен от World Press Photo. През 2013 година е финалист за премията Pikto Award и получава 3-та премия от състезанието БГ Прес Фото.

Чрез фотосите Димитри задава въпроси, отговорите оставя на нас. И въпреки всичко не пропуснахме опцията да получим и от него няколко отговора.

Коя мъгла е по-тежка – тази в съзнението на хората или тази във въздуха, която поемаме в дробовете си?
Истината е, че в днешно време доста хора живеят живота си в мъгла. И до момента в който всички можем да съзрем, вдишаме или осезателен мъглата във въздуха, малко от нас признават пред самите себе си, че една по-тежка и плътна мъгла е обзела съзнанието им. В монотонния кръговрат на битието, тя като че ли се е надвесила над взаимоотношенията и разсъдъка ни. Направена от милион дребни частици на неодобрение, равнодушие, обезсърчение, самосъжаление, скрупули, боязън и други, тази мъгла изцяло гълтам всекидневието ни.

По какъв метод искаш да провокираш мисленето на хората с плана си " Свеж въздух "?
Вярвам, че изкуството е метод на изложение на създателя и на неговото прочувствено отношение към даден проблем. Моят блян като създател беше да изразя вдъхновението си във фотографии. Да пресъздам един проблем в актуалния свят посредством хубостта и силата на изкуството. Провокацията тук е естествено разследване, което поражда у фена съзнателно или несъзнателно. Както обичам да споделям, моите фотографии би трябвало да задават въпроси, а не да дават отговори.

Цялото изявление и всички фотоси от плана вижте в Ladyzone.bg
Провокативна фотосесия на фотографа Димитри Стефанов ни оставя без въздух Моите фотографии би трябвало да задават въпроси, а не да дават отговори
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР