В контекста на еволюцията на технологиите и актуалната динамика ва

...
В контекста на еволюцията на технологиите и актуалната динамика ва
Коментари Харесай

Прозрачност без граници се обяви против отмяната на машинния вот

В подтекста на еволюцията на технологиите и настоящата динамичност ва актуалното общество отводът от машинно гласоподаване може да бъде аргументиран с разнородни причини от техническо и организационно естество, само че кардиналната позиция за ограничение на механизмите за гласуване мъчно може да бъде предпазена. Това декларират от асоциация " Прозрачност без граници " във връзка импортираното предложение от ГЕРБ за унищожаване на машинния избор на локалните избори.

Според тях в цифровата ера, в която живеем, няма по какъв начин да се придържаме единствено към гласуването с хартиена бюлетина.

От " Прозрачност без граници " са безапелационни, че развиването и съблюдаването на главните правила на политическата народна власт, построена върху гражданско присъединяване и гласуването, изискват все по-активно потребление на нови технологии и принадлежности за социална връзка, в това число такива за гласуване.

От асоциацията акцентират, че машинното гласоподаване е един от тези принадлежности, а също и гласуването по интернет, по пощата, еластичен режим на гласуване при неявяване от непрекъснат адрес и други.

" Прозрачност без граници " показва, че у нас Народното събрание и ръководещите партии лимитират и анулират тези различни форми на гласуване, като съгласно организацията аргументите за това не са просто финансови или организационни.

Зад техническите причини отчетливо прозират политически ползи, свързани с ограничение опцията за свободно и суверенно гласуване, безапелационни са от асоциацията.

По тази причина те приканват обществените институции и гражданските организации да се обединят в отбрана на оптимално необятни гаранции за практикуване правото на глас - с всички вероятни софтуерни и организационни принадлежности.

Тази отбрана съгласно тях е съществена причина за запазване на политическата народна власт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР