В конкурса Най-патриотичен клас“ победиха и трите класа, участвали в

...
В конкурса Най-патриотичен клас“ победиха и трите класа, участвали в
Коментари Харесай

Враца избра своя „Най-патриотичен клас“

В състезанието „ Най-патриотичен клас “ победиха и трите класа, взели участие в родолюбивата самодейност, която се провежда за трета поредна година от Община Враца.
Това реши комисия в състав: кметът Калин Каменов, ръководителят на общинския съвет – Румен Антов, шефът на звено „ Център за юношески действия ”- Цветелина Теофилова и уредникът в Регионалния исторически музей - Тихомир Машов.
В тазгодишното съревнование по национализъм се включиха учениците от ХІ „ б “ клас от СУ „ Козма Тричков ”, с началник Светла Статкова,  ученици от ХІ клас от ППМГ „ Акад. Иван Ценов ”, с ръководители Любина Карамелска и Станислава Каменова и Х „ б “ клас на СУ „ Христо Ботев ”, с началник Филипка Цанова.
Преди да се произнесе журито, представители на претендентите в състезанието и техните ръководители показаха пред комисията  проектите си, които са осъществили  през последната  година.
Младите родолюбци от СУ „ Козма Тричков “ демонстрираха посредством презентация 143 аргументи да се гордеем, че сме от Враца.
Достойно в състезанието се показаха и учениците от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, които демонстрираха направен от тях уеб уебсайт. В платформата се посочени материали с историческа устременост и информация за видни българи.
Различен взор към родолюбието показаха и възпитаниците от приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “. Те показаха част от документален филм „ Памет и давност ”, отдаден на ботевите четници, както и провеждането на разнообразни патриотични начинания.
„ Много ни затруднихте в избора, по тази причина и трите класа ще бъдат наградени, като ще имат опцията да минат по стъпките на Левски и Ботев. Тук обаче ще ви слага една задача. Това да не е елементарна екскурзия за вас, на която да се забавлявате, а в противен случай да се докоснете до всяка парченце от историята и да обмените хрумвания между тях. Искам да създадете артикул с начинания, свързани с градивното развиване на града, които да ни предоставите за осъществяване. Сигурен съм, че от тях ще има много положителни, които ще получат поддръжка от общината и от други институции в града. “ – сподели при оповестяването на спечелилите кметът Калин Каменов и ги прикани да продължат да бъдат изобретателни и ексцентрични.
И тази година премията за спечелилия в състезанието „ Най-патриотичен клас “ е екскурзия,  на местата където е живял и творил поета-революционер Христо Ботев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР