В комунизма, когато конгресите на КПСС и БКП съвпадаха по

...
В комунизма, когато конгресите на КПСС и БКП съвпадаха по
Коментари Харесай

Спас Гърневски: В два петъка - една цел!

В комунизма, когато конгресите на Комунистическа партия на Съветския съюз и Българска комунистическа партия съвпадаха по време, „ Работническо дело “ гърмеше на първа страница „ Два конгреса - една цел! “. Подобен синхрон в дейностите сред Българска социалистическа партия и президента се получи в последните два петъка при офанзивите им против ръководството на страната.

По време на последния петъчен парламентарен надзор Антон Кутев от Българска социалистическа партия прочете декларация от името на партията си. В нея със характерния за алените нахален език ораторът изнесе дълга дрънканица от популистки внушения, касаещи утвърдените от държавното управление спомагателни разноски за 2018 година С оскърбителен звук опита да внуши за някаква проведена кражба на близо 2 милиарда лв.. Кутев съобщи, че знаел неколцината, които ще се облажат, само че както нормално вършат и другарите му, не загатна нито едно име. Отричайки правилата за систематизиране на спомагателните средства от държавното управление, най-нагло стартира да изброява обектите по някакво свое виждане за разпределението им. Наложи се въпреки всичко да бъде партерен от министър Ананиев, участвал в този миг в залата. С безспорни причини бе обяснено на левицата, че тези средства не трансформират рамката на закона за бюджета за 2018 година, а са в допълнение привлечени в хазната суми, с помощта на

безкомпромисната борба на държавното управление с корупцията

и сивата стопанска система. С сходни средства напълно и съгласно настоящите закони, със свое Решение може да се разпорежда всеки кабинет, реализирайки цели от управническата си стратегия.

За да атакуваш инвестиция от над 1 милиард лв. в инфраструктурата (и то спестени от пипалата на сенчестата икономика) би трябвало да си безобразно безсрамен политик, заседнал до шия в злобата и безпомощността на своята бездарна партия. Да приказваш по едно и също време, от една страна, за добити от битка с корупцията големи средства, а когато те се влагат в решение на публично значими цели, да внушаваш, че това е корупция, е върховен пилотаж в демагогията, който единствено летците от Българска социалистическа партия са подготвени да извършват. Защото, уважаеми льотчици, хората от Северна България неистово чакат автомагистралите и пътищата, с цел да наваксат в развиването си своите райони. Българското държавно управление публично е записало и обществено е оповестило в програмата си този неоспорим приоритет. Защото през цялото време ръководещата ГЕРБ е наясно с европейския принцип на ръководство, а точно:

Управлението и на национално, и на локално равнище не би трябвало да се занимава с бизнес, а да основава условия за бизнес.

Останалото ще го свърши промишлеността. Преди години от Българска социалистическа партия приканваха хората да стачкуват против асфалта: „ Ние асфалт не ядем “. Днес хората са безусловно наясно, че в случай че няма асфалт, няма по какъв начин да им пристигна и хлябът. Затова стачкуват за асфалт.

В жълто-червеното слово в петък, без да желаят, другарите изведоха една безспорна истина. Публично признаха, че държавното управление ръководи извънредно сполучливо и в полза на своя народ. Да събереш 2 милиарда повече във фиска и то след битка с корупцията и сивата стопанска система и да ги вложиш за положителното на нацията, не е срещано всеки ден достижение.

Ако патетичният оратор Кутев, президентът Радев и пребоядисаната им партия познаваха Програмата за ръководство на държавното управление, нямаше да изпадат в толкоз комични обстановки в последно време. Разбира се, че

в случай че в миналото народът се излъже да им повери ръководството на страната,

те също имат право да разпределят сходни доходи съгласно своите цели. Досега обаче в техните ръководства такова нещо не се е случвало. Приоритетите им са толкоз персонални, че колкото пъти дойдат на власт, толкоз пъти страната банкрутира и ги гонят с камъни.

Опитът за операция, разказан нагоре, се случи в петък, 14 декември, по време на парламентарния надзор. За да се убедим, че Българска социалистическа партия и президентът са в един тим, с брилянтно координирана тактичност и една цел в политическия двубой с законното ръководство на България, е добре да си напомним изявите на Румен Радев, предишния петък, 7 декември, в предаването „ Панорама “ на Българска национална телевизия.

Президентът се появи с вождистки искра в очите и оглави похода на всички, които от дълго време копнеят да заличат безспорните достижения на днешното ръководство и в интернационален, и във вътрешен проект. В прорез с конституционните си пълномощия на обединител, още с първите думи Радев стартира да насажда внушения, съмнение и да чертае разграничителни линии по отношение на ръководещите. Бе се вживял във все по-неприкритата роля на опозиционен водач, насочен към власт и въздействие.

Всяко трето изречение започваше или завършваше с

обвиняване за корупция в ръководството.

Разбира се, и той не уточни нито едно име, нито един случай, свързващ ГЕРБ с съответна корупционна обстановка. Не уточни нито един огромен олигарх, обвързван с ГЕРБ.

Г-н Радев,

с какви очи, популистки манипулирайки народа ни, Вие, самозваният герой против корупцията, подминавате обстоятелството, че за първи път от тези 30 години на Прехода към този момент година у нас работи огромен закон за битка с корупцията. Този закон бе признат с волята на хулената от вас ГЕРБ и останалите партии в Народното събрание след необятно публично разискване и поддръжка? Единствената партия, която гласоподава срещу този закон, бе Вашата Българска социалистическа партия. Нещо повече, Вие, президентът, които показно жонглирате с тематиката за корупцията, наложихте несъгласие навръх този закон, тъй като с партията Ви чудесно знаехте кои ще попаднат под неговите удари. Днес, когато цяла България е онемяла пред колосалните благосъстояния на разследваните олигарси, с помощта на волята на страната за правда и ред; когато ръководещите и оторизираните институции са по-решени от всеки път да търсят правдивост за ограбения в престъпния преход народ, би трябвало да посипете главата си с пепел. Защото притежателите на несметните благосъстояния и милиарди, укрити в непознати банки, до един се оказаха свързани с Вашата ракетоносител Българска социалистическа партия и Държавна сигурност - Баневи, Стайкови, Арабаджиеви, Бенчеви, и още дузина такива във всяка област на България. Затова ли бе толкоз брутална съпротивата на Столетницата и Вашата персонална против Антикорупционния закон?

Твърдите, че не желаете да изслушате ръководещите за хода на осъществяване на програмата им за ръководство, че тя не Ви интересува. Как тогава си позволявате да хулите държавното управление, без да сте наясно дали то извършва публичния си контракт с народа, уточнен точно с тази стратегия? А може би тъкмо там Ви стяга чепикът, че всичко, залегнало в нея, се извършва и няма да имате причини за популистките си вопли? Ето Ви няколко цифри за доказателство:

Управление на Българска социалистическа партия с министър председател Орешарски 2013-2014 година:

минимална заплата - 310 лева

междинна заплата - 600 лева

Средства за хора с увреждания - 189 млн. лева

Управление на ГЕРБ с министър председател Борисов 2019г.:

минимална заплата - 560 лева

междинна заплата - 1200 лева

Средства за хора с увреждания - 437 млн. лева

Може ли по-рано да скочат всички приходи в България, питате Вие господин Радев? Разбира се, че може, в случай че всички престъпно разграбили страната върнат (или правораздаването им отнеме) даже една трета от присвоеното, всички приходи в страната незабавно ще станат три пъти по- високи. Само че на сходна опция Вие и партията Ви слагате несъгласие.

Г-н Радев, към този момент 2 години сте президент. Крайно време е да прочетете Конституцията, а не да я интерпретирате през очите на некомпетентните си съветници! Влезте в ролята си на Обединител на нацията и излезте от тази на генератор на напрежение, борба и безпорядък в страната в миг, в който тя фактически демонстрира все по-стабилни стъпки в своето развиване! Дистанцирайте се уверено от политиката на двойния критерий, с която се фиксирате в сламката в окото на съперника, а не виждате гредата в своето!

Днес България се ръководи все по-успешно от отговорно болшинство и министър председател потвърдил се като същински модернизатор, на който народът 3 пъти поверява кормилото на страната. Не единствено този цялостен мандат, само че и най-малко още два ще са нужни, с цел да се излекуват провалите, нанесени през всичките години от бездарното ръководство и превъплъщенията на алената двуличница. В тях с другарите Ви от Българска социалистическа партия може да свършите нещо потребно за народа, като не помагате, най-малко престанете да пречите...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР