В коментар за поведението на военните пилоти от авиобазата в

...
В коментар за поведението на военните пилоти от авиобазата в
Коментари Харесай

Борисов: Колкото е направено за българските военни летци, за никой друг не е правено

В коментар за държанието на военните водачи от авиобазата в Граф Игнатиево, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че за летците е осигурена  най-модерната летателна техника и са дадени над 1 милард лв.. Борисов уточни, че те летят на скъпите и съвременни самолети Спартан, най-скъпите Пантери и хеликоптерите Кугър. Авионамс е одържавен и тече процедура за милиарди левове за нови самолети, сподели Борисов:Моето почитание към неразположението им. Да, времето е неприятно. И мен ме е боязън в такова време да хвърча, само че хвърча, когато има задания . Колкото за българските военни летци е направено, за никой различен не е правено. Аз се удивлявам и се надявам откровено и, по тази причина не съм и подозрителен, да няма външна интервенция - някой да ги подръчква, тъй като няма да е почтено. Нашите държавни управления до момента са плащали по стотици милиони евра за българските летци и напълно малко за българските сухопътни сили, за българските моряци и всички останалиДПС застана зад водачите от авиобазата.  Пред „ Хоризонт “ някогашният шеф на защитата до 2014 година, а в този момент народен представител от Движение за права и свободи - ген. Симеон Симеонов разяснява, че не може да става дума за протест:
 
Исканията на българските водачи са извънредно аргументирани. Те имат право да се откажат от полети. Чувстват ли се душевен нестабилни, неподготвени за полета, имат това право да се откажат. Не става дума за стачка, а става за морално правоБившият шеф на защитата предложи да се заложи на поддържане на бойните ни самолети, тъй като на този стадий страната мъчно може да си разреши да купи нови машини:
 
Трябва да се поддържат. Поне от изказванията на министър Каракачанов, той сподели, че до момента в който пристигна новият аероплан, ще се ремонтират старите. За рационализация е малко мъчно, съгласно мен, само че най-малко да се поддържат старите самолети. Дори и в този момент, сега, да се подпише контракт за нов аероплан,  най-рано след 2 до 3 години ще пристигна първият аероплан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР