В коалиционното споразумение е записано, че коалиционните партньори ще обединят

...
В коалиционното споразумение е записано, че коалиционните партньори ще обединят
Коментари Харесай

Ива Митева: Само Каримански отговаря на условията за гуверньор на БНБ

В съдружното съглашение е записано, че съдружните сътрудници ще обединят старания за единна кадрова политика. Управител на Българска народна банка е образец за това. Аз не съм чула нито едно несъгласие по кандидатурата на Каримански. Подкрепа беше обещавана от Демократична България и Българска социалистическа партия, никой от тях не беше срещу. Призовавахме да се разиска тази кандидатура, само че тематиката все беше отмествана. Това съобщи от Има Такъв Народ в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

“Когато се издига претендент за гуверньор на Българска народна банка, той би трябвало да дава отговор на изискванията. Само господин Каримански дава отговор на изискването за 5 години стаж на управителен пост ”, изясни тя.

показа, че не е била неприятно сюрпризирана от постове във фейсбук, свързани с кандидатурата за началник на Българска народна банка.

“Да се поставя плоскостта, че единият претендент е работил в български банки, а други в интернационалните, е подвеждаща ”, добави тя.

“Стоим твърдо зад кандидатурата на Каримански и няма да я оттеглим в нито един миг ”, безапелационна беше Митева.

По думите ѝ предстоят компликации при избора на членове на Висш съдебен съвет: “Всички партии би трябвало да седнем и да беседваме по сред си, с цел да реализираме общи кандидатури ”.

Тя призна, че би се въздържала при гласоподаване в Народното събрание за изпращане на помощ на Украйна. По думите ѝ самият Христо Иванов е упорствал да става въпрос за филантропична помощ за Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР