В Китай се появиха огромни карантинни лагери с редици от

...
В Китай се появиха огромни карантинни лагери с редици от
Коментари Харесай

Жестоката цел на Китай за нулев COVID: Среднощни арести, прибират бременни и деца в брутални карантинни лагери

В Китай се появиха големи карантинни лагери с редици от тесни железни кутии, в които се настаняват хора, обвинени в заболяването от Covid-19, демонстрират видеоклипове в обществените медии, за които оповестява „ Дейли Мейл “.

Комунистическата страна се пробва да изкорени вируса макар предизвестията, че по-заразният вид Омикрон прави тактиката за нулев Covid невъзможна даже и при драконовските ограничения, употребявани от Пекин.

Общо 20 млн. души в Китай към този момент са затворени в домовете си, откакто градовете Анян и Ючжоу се причислиха към 13-те млн. души в Сиан, които са сложени под карантина и на които е неразрешено да напущат дома си даже с цел да си купят храна.
свързани новини4920на 01.01.2022
Анян, в който живеят 5,5 млн. души, беше блокиран късно в понеделник, откакто бяха обявени два случая на разновидността Омикрон - а някои поданици на блокираните градове обявиха пред Би Би Си, че са били част от " огромно прекачване " на хиляди хора към лагерите. Смята се, че бременни дами, деца и възрастни хора са измежду изпратените в лагерите в Сиан, като вътрешни хора споделят ужасите от задържането им.

Кадри, необятно публикувани в интернет, демонстрират хора в дребни кутии, обзаведени с дървено легло и тоалетна, където са принудени да останат до две седмици. Онези, които са били натъпкани в мрачните уреди, споделят, че в мразовитите железни боксове са оставени с малко храна.

Малко след среднощ на 1 януари на жителите на жилищния комплекс Mingde 8 Yingli е било обявено, че би трябвало да изоставен домовете си и да влязат в карантинния център. Свидетел твърди, че в комплекса са пристигнали 30 рейса, а съгласно различен са били трансферирани 1000 души. След това жителите са били оставени в рейсовете в продължение на няколко часа.

Извън лагера мъж е бил пребит от служащи, следящи за пандемията, откакто е излязъл от вкъщи си, с цел да си купи кифлички на пара, демонстрират фрагменти.

На жителите е неразрешено да излизат на открито, а магазините са затворени, като се изключи тези, в които се продават артикули от първа нужда.

Анян е значим археологически обект, антична столица на династията Шан и място, където е открита най-ранната китайска книжовност върху така наречен пророчески кости. Градът заяви, че е неразрешено придвижването на транспортни средства, които не са от първостепенно значение. Броят на случаите към момента е относително дребен, като от началото на понеделник до 8 ч. сутринта във вторник са доказани 58 нови случая.

Повече от 2000 души са инфектирани в Сиан в най-голямата зараза в Китай след първичната в Ухан. Древната столица е известна туристическа спирка, в която се намират руините на Теракотените воини, а също и цех за компютърни чипове на Samsung. Градът заяви за 13 нови случая през последния 24-часов интервал, което е по-малко спрямо повече от 100 случая дневно в пика на епидемията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР