В Китай беше клонирано коте за първи път с търговска

...
В Китай беше клонирано коте за първи път с търговска
Коментари Харесай

За първи път клонираха котка с търговска цел

В Китай беше клонирано коте за първи път с комерсиална цел. То даде втори живот на умрял домакински любим против 250 000 юана (близо 35 000 долара), заяви Ван Ининг, който е вицепрезидент на биотехнологичната компания SinoGene. И посочи: " Въпреки обстоятелството, че това не е първото клонирано коте в света, то е първото клонирано в Китай. Това е и първият случай на комерсиално клониране на котка. "

Собственикът на клонираното животно е бил доста депресиран след гибелта на домашния си любим, който починал заради неочаквана болест, и по тази причина решил да употребява услугите на компанията.

Ван Ининг заяви, че от позиция на ДНК клонираното животно ще бъде безусловно идентично с " оригинала ", само че да има разлики в характера.

" Някои особености в държанието на домашния любим може да зависят от изискванията на живот и околната среда. Например образование, дресиране, желания в храненето. Следователно не можем да подсигуряваме, че характерът ще е 100% същият като този на умрялото животноУ, разкри Ван Ининг. Според него няма разлика в продължителността на живота сред клонирано животно и оригинала.

Целият развой на клониране на котка лишава 3-4 месеца. След раждането животното остава за още два месеца под наблюдаване. Клонираното коте към момента е в лабораторията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР