В Киркук са избухнали сблъсъци между кюрди и туркменци, заради

...
В Киркук са избухнали сблъсъци между кюрди и туркменци, заради
Коментари Харесай

Сблъсъци с жертви в Киркук заради вота на иракските кюрди

В Киркук са избухнали конфликти сред кюрди и туркменци, поради референдума за кюрдска самостоятелност, заяви локален туркменски формален представител, представен от news.bg.

Вчера вечерта нападатели на мотоциклети са разкрили огън в един от офисите на " Иракски туркменски фронт ", оповестява Мохамед Самаан Канаан, който дава отговор за офисите на Фронта. Охраната е отвърнала на огъня, убивайки един и ранявайки двама от нападателите, прибавя Канаан.

Часове по-късно полицейският патрул, включващ брат на убития нападател, нападна различен офис, предизвиквайки конфликти, разяснява Канаан. Няма жертви при вторият конфликт.

В Киркук живеят араби, кюрди, туркмени и християни. Кюрдските сили поеха контрола над провинцията и други оспорвани региони през лятото на 2014 година, когато ИДИЛ мина през Северен и Централен Ирак.

В понеделник висшият съд на Ирак краткотрайно приключи референдума за самостоятелност на северния кюрдски район, заявявайки, че " е издал национална заповед за прекъсване на процедурите за референдум... до разрешаването на делата по отношение на законността на това решение ".

Въпреки мощната съпротива от Багдад, районните водачи не престават да дават обещание, че гласуването ще се организира.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР