В Кипър т. нар. битова кошница“, съдържаща евтини основни потребителски

...
В Кипър т. нар. битова кошница“, съдържаща евтини основни потребителски
Коментари Харесай

Следващото правителство на Кипър ще решава за „битовата кошница“ с евтини храни

В Кипър така наречен „ битова кошница “, съдържаща евтини съществени потребителски артикули, може да бъде въведена едвам през март следващата година, а не преди Рождество, както се планираше в началото. Отлагането на тази мярка против растящите цени и инфлация стана ясно след полемика във вторник в парламентарната комисия по търговия с всички участници на пазара.

Около 50 категории хранителни артикули от първа нужда за семействата на по-ниски цени ще бъдат включени в „ битовата кошница “ в Кипър, планува създаденият от комерсиалното министерство законопроект.

С него се променя настоящият закон за контролиране на оптималните продажни цени, като се разрешава на министъра на търговията да дефинира с издавано от него разпореждане продуктите в „ битовата кошница “ и таван на цените им за избран интервал от време.

Новите разпореждания не получиха единодушие при разискването им в парламентарната комисия с представители на всички заинтригувани страни – комерсиалното министерство, асоциации на потребителите и на търговците на дребно, синдикати и работодатели.

Решено бе едвам след спомагателни съвещания модифицираният законопроект да бъде утвърден от държавното управление и импортиран за гласоподаване от депутатите, с което обаче се изпускат всички периоди.

Парламентът на Кипър стопира работата си при започване на декември поради идните два месеца по-късно президентски избори, тъй че решение за „ битовата кошница “ ще взема новото държавно управление.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР