В Кипър от днес се очаква да бъдат разкрити секции

...
В Кипър от днес се очаква да бъдат разкрити секции
Коментари Харесай

Репатрират чужди граждани от Израел през Кипър

В Кипър от през днешния ден се чака да бъдат разкрити секции на посолствата на Съединени американски щати, Канада, Италия и Англия, ситуирани в координационния център в Ларнака, с цел да оказват помощ в процеса на обработката на документи и репатриране на техни жители от Израел. В страната са в ход всички процедури по националния проект за посрещане на всеобща евакуация от зоната на военните дейности.

Никозия е изключително загрижена за въпроса за сигурността и опцията за бързо увеличение на потоците от бежанци и мигранти в идващите дни, като в това време дава услугите си на други страни за филантропични цели, сподели заместник-говорителят на държавното управление Янис Антониу, предава БНР. 

Съгласно националния проект за деяние в изключителни обстановки ESTIA, който беше задействан във вторник, двете летища и двете пристанища са в нараснала подготвеност за предстоящите всеобщи пристигания на евакуиращи се от спешния регион.

Летищата в Ларнака и Пафос в събота посрещнаха първите полети, осъществени със самолети на военновъздушните сили на Обединеното кралство и Дания, които превозиха към 100 техни жители от Израел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР