В Киев възпрепятстват разследването на събитията от 2 май 2014

...
В Киев възпрепятстват разследването на събитията от 2 май 2014
Коментари Харесай

Москва: Киев пречи за разследването на трагедията от майдана в Одеса

В Киев попречват следствието на събитията от 2 май 2014 година в Одеса , без значение от апелите на интернационалните организации, оповестиха от Руското външно министерство, представени от съветски медии.

" Тази вледеняваща покруса, която потресе целия цивилизован свят, стана вследствие на политиката на украинските националистически сили, добрали се до властта вследствие на държавен прелом ", подчертаха от министерството.
 Порошенко събра хиляди последователи по улиците и на Майдана в Киев
Порошенко събра хиляди последователи по улиците и на Майдана в Киев

Според него Зеленски щял да бъде слаб президент и да работи в интерес на Русия

От съветското външно министерство означиха, че безмълвие съблюдават и " западните куратори (наставници - б.р.) на Киев ", защото не им е преференциално да признаят, че под тяхна настойчивост на кормилото на страната стоят сили, в чиито ръце са до лактите в кръв ".

От външното министерство чакат Украйна въпреки всичко да сътвори условия, при които управляващите да намерят сили да показват " обективно и независимо следствие ", а виновните за тези събития да понесат " справедливо наказване ".

След промяната на властта в Украйна, антимайданските деятели проведоха палатков лагер на полето Куликово в Одеса в символ на митинг . В следобеда на 2 май 2014 година в региона на Греческия площад започнаха борби сред антимайданските деятели, от една страна, и футболните ултраси от Харков и Одеса, както и радикалите на Евромайдан, от друга.

Борбата завърши с разрушаването на палатковия лагер и изгарянето на Дома на профсъюзите , в което представители на " антимайдан " потърсиха леговище. В същото време доста от тези, които се пробваха да избягат, бяха простреляни от тълпата радикали. Жертвите на нещастието в този ден бяха 48 души. Над 250 души бяха ранени .
 Янукович желае преоценка на Евромайдана от Тръмп Обновена
Янукович желае преоценка на Евромайдана от Тръмп

Главната причина за трагичните събития

На 2 май 2019 година мониторингова задача на Организация на обединените нации показа аналитичната информация " Отговорност за убийства и насилствена гибел на 2 май 2014 година в Одеса ". Според огранизацията, в документа бе показан подробен анализ на събитията с 5-годишна отминалост. Очаква се справката да даде нов подтик на следствието на нещастието, още повече, че в страната се смени властта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР