В Киев се очакват обилни снеговалежи, като температурите през деня

...
В Киев се очакват обилни снеговалежи, като температурите през деня
Коментари Харесай

Очакват се обилни снеговалежи в Киев

В Киев се чакат значителни снеговалежи, като температурите денем и нощта ще паднат под нулата.

Милиони жители в украинската столица и към нея ще останат без електричество и отопление. Операторът на електропреносната мрежа " Укренерго " заяви, че производителите на електрическа енергия са в положение да покрият единствено три четвърти от потребностите на потреблението.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че в 14 от 27-те области на Украйна и в Киев има режим на тока за " повече от 100 000 " консуматори във всяка от областите. " Ако потреблението се усили вечерта, броят на спиранията може да се усили ", сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение. " Това още един път демонстрира какъв брой е значимо в този момент да се пести електрическа енергия и да се употребява рационално ".

Последната съветска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките вреди до момента в спора. Русия твърди, че не цели цивилното население. Според Кремъл ударите на Москва по енергийната инфраструктура са разследване от нежеланието на Киев да договаря. В рядко срещан обществен спор с присъединяване на украински водачи Зеленски в петък разкритикува кмета на Киев за това, че съгласно него не е приключил добре работата по основаването на спешни убежища, които да оказват помощ на хората без ток и топлота след съветските офанзиви. Очаква се снегът да продължи в Киев доникъде на седмицата, а температурите се чака да останат под нулата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР