В капсулата, взета при мисията ОСИРИС-РЕКС, е открит черен прах,

...
В капсулата, взета при мисията ОСИРИС-РЕКС, е открит черен прах,
Коментари Харесай

Учени откриха черен прах и отломки в капсулата от мисията ОСИРИС-РЕКС

В капсулата, взета при задачата " ОСИРИС-РЕКС ", е открит черен прахуляк , заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на НАСА. Това наличие е открито преди огледа на главната проба.  

Капсулата се приземи в неделя, седем години след изстрелването. Според изказването на НАСА задачата е съумяла да вземе проба през 2020 година в размер на 250 гр. от метеорита Бену. Това е най-голямото количество материал от метеорит, взиман до момента. 

По време на взимането на тестът стана ясно, че капакът на кутията за събиране на материал не може да се затвори. В последна сметка материалът беше обезопасен и трансфериран в капсулата съгласно предварителния проект. Това е повода, заради която учените на НАСА чакаха, че отвън отделението за събиране ще бъде открит материал. 

“A scientific treasure box. ”

Scientists gasped as the lid was lifted from the asteroid sample return canister, showing dark powder and sand-sized particles on the inside of the lid and base.

Read more from the curation lab:
— NASA Astromaterials (@Astromaterials)
При отварянето на капсулата във вторник в херметическо помещение в галактическия център " Джонсън " в Хюстън, Тексас, бяха открити черен прахуляк и парчета, разгласи НАСА, без да конкретизира дали частите са от метеорит. Материалът ще бъде оценен, а отделението за събран материал на капсулата ще бъде разглобено, с цел да се получи достъп до главната проба. 

На 11 октомври ще има конференция за оповестяване на резултати. Анализът на тестът от метеорита Бену ще разреши на учените да схванат по-добре по какъв начин се е образувала Слънчевата система и по какъв начин Земята е станала обитаема. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР