В каналите на Известия и RT в Telegram се появи

...
В каналите на Известия и RT в Telegram се появи
Коментари Харесай

Известия и RT показаха видео с американци, задържани в Украйна

В каналите на " Известия " и RT в Telegram се появи видео с двама мъже , които споделят, че са жители на Съединени американски щати. Твърди се, че са се сражавали на страната на украинската войска и са били хванати покрай Харков.

Първият мъж, чиито фрагменти сподели RT, се показа като Александър Дрюк, роден в Алабама. Той сподели, че е жив, че е поздравил майка си и се надява да се върне вкъщи.
 Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна
Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна

Двамата са се сражавали в региона на Харков

Във втория запис, оповестен от " Известия ", мъжът се показва като Анди Уайн от Алабама. Твърди, че в миналото е " вярвал на пропагандата ", която е представяла руснаците за неприятни. Но в този момент той счита, че украинската войска е некомпетентна и корумпирана .

Руското министерство на защитата, както и управляващите на ДНР и ЛНР към момента не са съобщили публично за залавянето на американски жители.

По-рано тази седмица Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че роднините на двамата американци, които са се сражавали на украинска страна, са съобщили, че те са спрели да контактуват с тях от преди няколко дни. Министерството на външните работи съобщи, че ревизира информацията, че двамата американци може да са били пленени.
 Трети американец е липсващ в Украйна
Трети американец е липсващ в Украйна

Държавният департамент работи по проблема

В петък президентът Джо Байдън съобщи, че е бил осведомен за изгубването на двама американски жители в Украйна , само че не знае къде се намират. Той напомни, че на жителите на Съединени американски щати е било предложено да не посещават Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР