В кабинета на Пламен Узунов, обвиненият за търговия с влияние

...
В кабинета на Пламен Узунов, обвиненият за търговия с влияние
Коментари Харесай

От кабинета на Узунов - разпити на тайни свидетели, документи на КПКОНПИ, писма между фирми

В кабинета на Пламен Узунов , упрекнатият за търговия с въздействие секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, прокуратурата е разкрила цялата кореспонденция по настояването на основния прокурор за събаряне на имунитета и наказателно гонене против народния представител Манол Генов.

Сред конфискуваната документи са и копия от разпити пред арбитър на очевидци, включително такива с загадка идентичност.

От прокуратурата разгласяват и част от конфискуваната документи , обвързвана точно с настояването на основния прокурор до Народното събрание и протоколи от решения на КПКОНПИ.

Предстои прокуратурата да откри по какъв метод обвиненият Пламен Узунов е получил копие от преписката , адресирана само до Народното събрание, в случай, че като секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, не е разполагал с сходни пълномощия .

Специализирана прокуратура е открила, че в кабинета си в Администрация на президента, Пламен Узунов е съхранявал материали, които не се отнасят до неговите директни служебни отговорности и отговорности.

При претърсването са конфискувани голям брой бумаги и документи , свързани с активността на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт - Народно заседание, Министерство на вътрешните работи, Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, Прокуратура на Република България и други

Прокуратурата е разкрила и копия на преписка сред две търговски сдружения , касаещи три външнотърговски контракта . Един от тях е предмет на следствие по досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура, формирано за закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс (престъпно сдружение) и по член 219, алинея 3 от Наказателен кодекс (умишлена безстопанственост). В развой на определяне е отношението на секретаря към предмета на следствие по досъдебното произвеждане.

Иззети са също по този начин бележници с изписан ръкописен текст, фотоси и огромен размер от материали , съдържащи персонална и служебна информация от действен темперамент, отнасяща се за български и задгранични жители. Анализира се тяхното наличие, дали същите съставляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната.

От прокуратурата оповестяват, че огледите на конфискуваните материални доказателства не престават, а българската общност ще бъде осведомена в допълнение за откритото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР