В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея

...
В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея
Коментари Харесай

10 лъжи, в които вярваме по навик

В живота непрестанно се сблъскваме с един куп остарели концепция за това какво сякаш е вярно и какво – неправилно. Чуваме някои неща толкоз постоянно, че автоматизирано започваме да ги одобряваме като истина. Тъй като доста от тези неща са негативни, те прилепват към нас и ни тежат години наред.

Ето какво написа блогърът Марк Черноф, представен от Bright Side. 

1. Сам значи уединен

„ Връзка “ не е синоним на благополучие. Дори и да сте сами, в никакъв случай няма да се чувствате толкоз самотни, колкото в случай че сте в нещастна връзка. Ако не се чувствате добре с индивида до себе си, по-добре си вземете отмора и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Намерите себе си първо. Осъзнайте личната си полезност. И идващия път, когато сте във връзка, която потъва, ще можете да доплувате на сигурен бряг.

2. Щастието настава, когато имаш всичко, което искаш

Да бъдем щастливи не значи, че не желаем нищо повече. Означава, че сте признателни за това, което имате и търпеливи за това, което следва. Ценете сегашното, което един ден ще си спомняте като „ положителното остаряло време “. 

3. Болката е нещо, което се вижда

Никога не подценявайте ничия болежка. Да си кажем почтено, всеки от нас страда. Някои просто го прикриват по-добре. Не знаете какво се случва зад затворените порти. Да преценявате и да съдите някого е безрезултатна загуба на време и сили. Ако пък имате време да обсъждате другите, значи просто имате прекомерно доста свободно време. Станете от четирибуквието си и направете нещо свястно.

4. Животът би трябвало да наподобява по избран метод

Никой не може да ни навреди по-силно от личните ни мисли. Да си позволим да усещаме това, което усещаме и да подхождаме към него почтено, работи изцеляващо. Винаги имаме избор по какъв начин да отговорим на обстановките, които ни сервира животът. Освободете се от визиите за това какво би трябвало да бъде животът ви и приемете същинския живот, който се пробва да стигне до съзнанието ви. Променяйте това, което може да се промени, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължете напред с мир.

5. Вие би трябвало да бъдете избран човек

Когато престанете да се сравнявате с други вероятни версии на себе си –  и когато престанете да се сравнявате с други хора, същински или измислени, едвам тогава ще вкусите успокоение, което е същинско, а не мислено.

6. Страхотният живот е привилегия на малко на брой определени

 Ако всяка заран се събуждате и си казвате „ Да, през днешния ден ще бъде страховит ден “, следобяд намирате причина да си кажете „ Да, през днешния ден е страховит ден “, а вечер заспивате с мисълта „ Беше страховит ден “... тогава един ден, след доста години ще можете да погледнете обратно и да си кажете „ Имах превъзходен живот. "

7. Можем да избегнем компликациите

Понякога нещата би трябвало да се влошат, преди да се случат по този начин, както би трябвало. Понякога би трябвало да позволите неправилните хора да си отидат, с цел да отворят място за верните. Понякога би трябвало да се почувстваш слаб, с цел да схванеш какво е да си мощен. Понякога би трябвало да се усетиш раздран, с цел да знаеш, че няма да бъдеш смачкан. Понякога би трябвало да приемем положителното дружно с неприятното, осъзнавайки че всичко е скъп опит.

8. Да бъдеш мощен значи да не чувстваш болежка

Всъщност най-силни са тези, които усещат болката, одобряват я, учат се от нея и я преодоляват. Всичко се свежда до куража да помолиш за глътка въздух, да се просълзиш, да се отърсиш от праха, след което да се върнеш на кръга и да продължиш да се бориш по този начин, както в никакъв случай преди.

9. Можете да се преструвате

Почувствайте любовта, преди да кажете „ Обичам те! “. Усетете признателност, преди да кажете „ благодаря “. Почувствайте, че сте сбъркали, преди да кажете „ Извинявай! “. Почувствайте избавление, преди да кажете „ Прощавам ти “. Когато казвате това, което чувствате, нямате потребност от доста думи и достигате до сърцето.

10. Мечтите са загуба на време

Най-великите блага са невидими за очите си, а се усещат надълбоко в сърцето. Това, което виждаме, постоянно е единствено дребен откъслек от това, което е допустимо. Въображението е зрение, което вижда под повърхността – умеенето да си представиш това, което е значително, само че невидимо за очите. Някъде нещо необикновено чака да бъде познато – би трябвало да мечтаете задоволително самоуверено, с цел да го откриете.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР